30 Ağustos 2012 Perşembe

Real Madrid 2-1 Barcelona

Mourinho, geçen maçtan gerekli dersleri çıkarmış. Coentrao ile değil de Marcelo ile başlaması zaten bütün maç etkisini gösterdi. Her El Clasico gibi hızlı başladık ve bu sefer 2 gol bulduk. El Clasico'larda yeterli olmayan Ronaldo son 2-3 maçtır bunu sildi hafızalardan. Takımın lideri de o golcüsü de artık.

Kırmızı kart sonrası Barcelona'nın  dağılmasını beklemiyordum. Olmadı da. Pas üzerine kurulu oyunda gereğinden çok fazla pas yapıyorlar o yüzden bir kişinin eksilmesi çok büyük etki yaratmadı. Bulduğumuz birkaç pozisyonu ilk yarı gole çevirebilseydik o zaman farklı olabilirdi maç ama o da bizim nazarımız olsun.

Maçın ikinci bölümünde Mesut ve Di Maria'nın fiziğini yetersiz buldum. Real Madrid, Mourinho ile çok güçlü bir fizik seviyesine çıkmıştı ama dün akşam durum biraz değişikti. İkili mücadelelerde kaybeden taraf olduk açıkçası. Bu da Barcelona'nın güven kazanmasında ve ataklara çıkmasına başladı. İlk yarıda gelen Messi'ni frikiği de takımı hareketlendirdi ve zaten kolay gevşeyen Real Madrid üzerinde tekrar baskı kurdu Barça. Bu baskı durumunda da kaptan devreye girdi ve birçok önemli pozisyondan sorunsuz ayrılmamızı sağladı. Mourinho'nun yaptığı Benzema-Modric-Callejon takviyesiyle fizik olarak ta yeniden diriltti takımı. Böylece oyunun kontrolünü yine ele geçirdik.

Modric'e de değinelim biraz. Takımdaki ilk maçı için çabuk adapte oldu diyebilirim. Tabi daha 15 dakika sahada kaldı ama ilerisi için de çok önemli bir görüntü çizdi.

Genele bakacak olursak Real Madrid üstün bir oyunla rakibini devirdi ve Süper Kupa'yı bir kez daha evine götürdü. Bunu da demeden geçemicem, Barcelona modadır, ve moda bitti.

Hiç yorum yok: