24 Ağustos 2012 Cuma

Barcelona 3-2 Real Madrid


Aylar sonra bloga yazmaya güzel bir galibiyet ile başlamak isterdim. Olmadı. Jose Mourinho'nun 11 tercihlerini pek sorgulamazdım ama bugün çıkan 11 gerçekten farklıydı. İlk golde hatası olan ve maç boyunca da katkı sağlamayan Portekiz'in İsmail'i Coentrao neden 11'deydi ? Marcelo neden yedekti ?...

El Clasico'lar her zaman stresli maçlardır fakat son yıllarda çok ta sert geçiyor. Barcelona futbolcuları çoğu zaman yumuşak kalıyorlar bu mücadelede ama bugün çok kasti fauller de gördüm. Faulden çok Real Madrid kalitesindeki oyuncuların topa müdahale şekillerinin mantıklı bir açıklaması yok. En basitinden penaltı pozisyonunda o kalitede bir stoperin topa kayması değil, oyuncunun önünde durması gerekirdi. Bu bütün maç görülen kartların ana sebebi. Topu almak için ölümüne değil mantıkla müdahale etmek gerekirken gördüğü yerde direk kayan amatörce bir savunma vardı. E tabi topu kenara çekince böyle pozisyonlarda çalım oluyor ve "barcelona oyuncuları çalım atıyor" oluyordu(1-2 hareket inkar edilemez tabi).

Nuri ve Kaka'nın eksikliği ile son yıllarda ilk defa kadro derinliği konsunda sıkıntılı gördüm takımı. Son dakikalara girildiğinde bitmiş halde olan Mesut yerine koyabilecek kimse yoktu, Marcelo ile doldurmaya çalıştı boşluğu ki onun sol kanat dışında başka bir mevkide oynayabileceğini düşünmüyorum.




Sıkıcı bir maç başlangıcı olsa da sonradan çok hareketli bir karşılaşmaya döndü. Valdes'in de katkılarıyla bir sonraki maça umutlu girdik. Kulübun en büyük handikapı şuan ceza sahasına çok girme isteği. Valdes'in durumu ortada. Ceza sahası dışından çok iyi vurabilecek oyuncular varken inatla içeri girmeye çalışarak en az 5-6 pozisyon yedi Real Madrid. İkinci maçta Ronaldo'nun egosuna biraz daha ihtiyaç var. Uzaklardan çok rahat bir şekilde vurabilir Valdes'i Real Madrid.

Hiç yorum yok: