31 Ağustos 2012 Cuma

Milli Takım Aday Kadro Açıklandı

A Milli Takımın Hollanda ve Estonya maçları aday kadrosu ve programı açıklandı.

A Milli Takımımızın, 7 Eylül Cuma akşamı Amsterdam’da Hollanda ve 11 Eylül’de İstanbul’da Estonya ile oynayacağı FIFA 2014 Dünya Kupası grup eleme maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.

Fenerbahçe'den 7, Galatasaray'dan 6, Beşiktaş ve Trabzon'dan 1'er oyuncu var. 4 büyükler dışında Süper Lig'deki diğer takımlardan oyuncu seçilmedi.

Abdullah Avcı ve ekibi tarafından açıklanan kadro şöyle;

Kaleciler: Mert Günok, Tolga Zengin, Cenk Gönen
Defans: Semih Kaya, Hakan Balta, Ömer Toprak, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım
Orta Saha: Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Nuri Şahin, Mehmet Ekici, Arda Turan, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Sercan Saraer, Gökhan Töre
Forvet: Burak Yılmaz, Umut Bulut, Mevlüt Erdinç, Tunay Torun

Merak ettiğim bir kaç soru var;

1) Emre Çolak bu takıma girmek için daha ne yapmalı?

2) Abdullah Avcı, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün, Hamit Altıntop, Emre Belözoğlu, Caner Erkin'i nerelerde izledi, bizlerden farklı ne gördü? Hamit Altıntop'u deneyimli, takımında iyi-kötü oynuyor diyordur büyük ihtimal, Emre Belözoğlu'nu hangi performansına göre alıyor? Egemen-Yobo ikilisi oynarken Bekir İrtegün neye göre çağrıldı? Hasan Ali yine bir nebze anlayabiliriz, sol bek yedeği olacak başka oyuncu yok(vay halimize..)Caner Erkin, Emre Çolak ve Aydın Yılmaz'dan fazla neler yapmış?

 3) Hazırlık maçlarına çağırılmayan şu an bölgesinin en iyisi olan Hakan Balta'yı çağırmak şimdi mi geliyor aklına?

4)Forvet hattına yorum yapamıyorum elimizde olan bunlar. 4 oyuncudan takımında ilk 11'de olan bir tek Umut Bulut var, Burak Yılmaz'da büyük ihtimal 11'deki yerini alacak bu hafta sonu.

5)Kaleci konusunda sıkıntılarımız var. Tolga oynayacak gibi gözüküyor. Mert iyi bir kaleci değil ama iyi bir kaleci olacak zamana değil oynamaya ihtiyacı var. Cenk içinse umudum pek yok diyebilirim. Hiç sevmesem de bu Volkan şu an en iyi kaleci ve ona ihtiyaç var. Umarım Tolga harika performansını devam ettirir. 

Tartışılacak çok konu var elbet, fazlasıyla da tartışacak insanlar. Ama seçilen oyuncular bunlar artık destek zamanı. Grubumuzda "kesin 1. olmalıyız", "2.lik başarısızlık olur" tarzı söylemlerden uzaklaşalım. Kendimizi büyütmeyelim, yerimizi bilelim artık. Ama 2. olmamak için hiç bir neden yok. Macaristan'la Romanya bizim oyuncu kalitemizden uzaklar ama biz de onların konsantrasyon seviyelerinden uzağız. İnşallah bu sıkıntı Abdullah Avcı çözer ve rahat bir grup süreci geçiririz.

Hiç yorum yok: