27 Ağustos 2012 Pazartesi

Real Madrid-Modric ve...

Tam bloga yeniden yazmaya karar verdim bütünlemeler çıktı başımıza. O yüzden gecikmiş bir kaç konu var. Hepsini tek yazıda değineceğim.

Sondan başlayalım. Luka Modric, iki senedir Real Madrid'in listesinde olan bir isim. Sebebi alınamamasından değil, alınmamasıdır. Real Madrid'seniz listenizdeki oyuncu çok durmaz orada. Ya alırsınız, ya da çıkarırsınız gözden. Mesut numarayı aldı geçen sene ama pozisyon ve saha içindeki duruşu ile de "10 numara". Zidane'dan sonra o mevkide kimse tutunamamıştı. Fakat Real Madrid'in çok yoğun bir fikstürü var her sene. Neredeyse 60 maça yakın oynuyorlar bir sezonda. Jose Mourinho'nun en önemli özelliklerinden birisi de istikrardır. Bunun için de geniş bir kadorya sahip olmak gerekir. Nuri'nin kiralanması - Mourinho'nun Nuri'si olabilmesi için doğru lige gittiği kesin - Kaka'nın da gözden çıkarılması sonrası Mesut'a alternatif bir oyuncu gerekti Real Madrid'e. Bu pozisyona Avrupa'dan alabileceğin adamlar bellidir. Sneijder o treni kaçırdığı için olmaz, haliyle rota listedeki isme döndü tekrar, Luka Modric. Tottenham onu iki senedir iyi bir paraya satmak istiyordu. Ama kimse o bonservisi verecek durumda değildi, hele ki kriz ortamında. Net bir bonservis bedeli yok daha ortada ama tahminimce Perez başkan Tottenham'ın istediği 35M Pound'u vermiştir. Gelelim biraz Modric'e. Mesut'a alternatif olarak desem de Modric aynı zamanda kanatta da verimli olabilecek bir oyuncu. İlerde Ronaldo-Mesut-Di Maria(Callejon) ile çıkan Real Madrid'de Ronaldo ve Mesut dışındaki kanat arada sekteye uğruyordu. Modric böyle zamanlarda da oynayabilecek seviyede biri ve bu sene ondan beklentilerim büyük.


Derbi hakkında çok lafa girmeyeceğim. Futbol olarak bakıcak olursak; Beşiktaş elindeki kadroyla oynayabileceği en iyi futbolu ortaya koydu. Maç gitti-geldi iki taraf için de. Maçın hakkı bence de beraberlikti ama bu şekilde olmamalıydı. İkinci yarıdaki Beşiktaş'ın bütün emekleri yazık oldu. Bu ülkede futbol, hala adaletsiz oynanıyor. 

Güzel bir hafta bizi bekliyor. El Clasico sonrası mutlaka yazı gelecektir. Umarım kupa ile gelir yazılar...

Hiç yorum yok: