21 Şubat 2011 Pazartesi

Fabio Capello Röportajından


Marca, Fabio Capello ile bir röportaj yaptı.Türkçe çevirisi burada.Ben, dikkatimi çeken yönlerini paylaşmak istedim.

Messi'nin oyunculuğu hakkında neler düşünüyorsunuz?
O bir futbol dahisi. Aksini söyleyen ya bu işten anlamıyordur ya da onu sevmiyordur. Ben çok seviyorum.
Peki Cristiano Ronaldo?
Onlar çok farklılar. Sürekli karşılaştırılmalarına anlam veremiyorum. Ronaldo daha fiziğe dayalı oynuyor. Daha kuvvetli ve daha yetenekli. Üstelik sağ ve sol kanatta da oynayabiliyor. Birlikte oynarlarsa kakaolu süt gibi muhteşem bir karışım olur.

Fabio Capello, burada çok doğru bir tespite imza atmış.Sürekli karşılaştırılan 2 önemli oyuncunun arasındaki ince farkı görebilmiş.Benim buraya ekleyebileceğim bir şey var ki , oda Messi'nin Barcelona gibi takım oyununu benimsemiş bir takım dışında tek başına liderlik edemeyeceğidir.Ronaldo'nun bunu Manchester Utd ile başardığına şahit olduk.


Ancak Real Madrid'in eski başkanı Ramon Calderon, kupa kazanan bir takım yaratmanıza rağmen sizi görevden aldı. Biraz bencilce davrandığını düşünüyor musunuz?
Bakın, hepimiz Madrid'de çok etkileyici bir sezona imza attık. Buna saygım çok fazla. Ancak Ramon Calderon futbolu çok az bilen birisidir. Kulübün daha iyi bir teknik direktörden ziyade daha iyi bir başkana ihtiyacı olduğunun farkında değildi. Hiçbir zaman Real Madrid başkanlığı yapabilecek düzeyde birisi olduğuna inanmadım.

Türkiye'de çokça rastladığımız bir durum.Futboldan anlamayan başkanların takıma çok karışması.Real Madrid, bunu en çok yaşayan ve bu durumdan en çok etkilenen kulüptür belkide.Vicente del Bosque gibi bir teknik direktörü sırf defans transferi istedi diye takımdan gönderen bir başkana sahipti kulüp ki şu anda takımın başında.

Son olarak ;

Peki Fabio Capello, FIFA'nın Altın Top ödülünü kime verirdi?
(Kararsız kalıyor) Sanırım üçüne birden verirdim. Messi, Xavi ve Iniesta. Bu konu hakkında fazla polemik yapıldı ancak işin gerçeği üçü de bu ödülü hak etti. Ancak Messi'nin alacağını tahmin etmemiştim. Xavi ve Iniesta geçen sene Messi'nin kazanamadığı Dünya Kupası'nı da aldılar. Eğer 2002'den sonra Oliver Kahn, 2006'dan sonra da Fabio Cannavaro'ya bu ödülü veriyorsanız, yine Dünya Kupası'nı kazanan adamlardan birine vermeniz gerekir. Bu üçlü dışında Sneijder de listede olabilirdi. Serie A, İtalya Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası finalisti... Etkileyici bir künye. 

Burada katılmadığım bir nokta var.Bu sezon sürekli savunduğum bir durum.Altın Top'u bu sezon en çok hak eden isim kesinlikle Sneijder'dir.Capello'nun da dediği gibi harika bir künye ve oynadığı takımlara katkısı en üst düzeyde.Inter ve Hollanda'nın lideri olarak sahaya çıkıyor.

Röportajı çeviren http://surfacedereparation.blogspot.com ' a teşekkürler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ronaldo manu'da lider oyuncu değildi.Dediğiniz gibi en önemli oyuncusuydu.Aksine messi baskıyla daha rahat başa çıkması onu liderlik konusunda bir adım öne çıkarıyor.Ronaldo'yu el mundo çok iyi anlatmış.'Bir gün ortayı açıcak ve açtığı ortaya kafayı vuracak'.Sözün özü ikiside futbol tarihinin maradona'dan sonra gelen iki ismi..

lancey dedi ki...

Messi konusunda şöyle bir durum var.Messi çok baskı altında kaldığı zamanda pas atabileceği adamlar hemen dibinde.Arjantin'de bunun eksikliğini görüyor zaten Messi.Ronaldo'nun etrafındaki adamlar da çok iyi fakat Barcelona'daki gibi bir pas ağı oluşturamadılar, böyle zamanlarda kendi başına kurtulmayı çok iyi biliyor Ronaldo.Ayrıca RM'in gol sorunu çektiği zamanlarda kazandığı maçlara da bakarsak gol yükünü çeken Ronaldo'nun ne denli bir lider olduğunu görürüz.