1 Şubat 2011 Salı

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası


Litvanya'da düzenlenecek 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Takım'ın rakipleri, Vilnius'da gerçekleştirilen kura çekiminin ardından belli oldu. Ay Yıldızlılarımız A Grubu'nda, İspanya, Litvanya, Büyük Britanya, Polonya ve elemelerden gelecek ikinci takım ile karşı karşıya gelecek.
A Grubu'ndaki mücadeleler, Panevezys kentindeki 5 bin 656 seyirci kapasitli Cido Arena'da oynanacak. 31 Ağustos-18 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonanın ilk 6 gününde 1. tur grup maçları tamamlanacak.

Turnuvanın ilk turunda 24 ülke, 6'şarlı 4 grupta, puan cetvelinin ilk 3 sırası için mücadele verecek. İkinci turda ise 12 ülke iki gruba ayrılacak. Bu turda ilk 4'e giren takımlar final turuna yükselmeye hak kazanacak. Takımlar final turunda birbirleriyle eleme usülü karşılaşacak.
Kura çekimi sonrasında oluşan gruplar şu şekilde:


A GRUBU
İspanya
TÜRKİYE
Litvanya
Büyük Britanya
Polonya
Elemelerden Gelecek 2.Takım

B GRUBU
Sırbistan
Fransa
Almanya
İsrail
İtalya
Letonya

C GRUBU
Yunanistan
Hırvatistan
Karadağ
Makedonya
Bosna Hersek
Elemelerden Gelecek 1.Takım

D GRUBU
Slovenya
Rusya
Belçika
Gürcistan
Bulgaristan
Ukrayna

Grubumuza kısaca bakıcak olursak;

İspanya: Gasol kardeşlerinde sağlıklı bir şekilde geliceklerini düşünürsek İspanya grubun favorisi olarak bir adım öne çıkıyor. Serge Ibaka’da İspanyol vatandaşlığına geçti. 2011’de oda çok büyük ihtimalle sahada olucak.
Yıldızları; Pau Gasol, Marc Gasol, Serge Ibaka, Rudy Fernandez, Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes.

Litvanya; Şampiyonanın ev sahibi. Taraftar desteği ile çok etkili olabilirler. 1939’da yine ev sahibi idiler ve 7-0 la rekor kırmışlardı. Tam bir basketbol ekolüler. Çok belirgin bir yıldızları olmasa da Simas Jasaitis, Linas Kleiza gibi biraz öne çıkan oyuncuları var.

Polonya; David Logan, Marcin Gortat, Maciej Lampe, Michał Ignerski gibi yıldızlarının yanına rol oyuncuları ekleyebilirlerse çok can yakabilicek bir takım oluşturmuş olurlar.



Ama bizim Hidayet’li, Semih’li, Kerem’li, Ömer Onan’lı, Ömer Aşık’lı, Ersan’lı, Sinan’lı “DEV” kadromuza takımı bozmayacak şekilde Mehmet Okur’u da ekleyebilirsek korkmamızı gerektircek tek kadro biraz İspanya oluyor. Ama biz şampiyonluğu hedefliyorsak en iyi takımları er yada geç yenmemiz gerekecekti. Erken karşımıza çıkmaları belki tam kapasite olmayacakları için daha iyi olabilir. Ama biz 2010’daki gibi oynarsak yenemeyeceğimiz takım yok.

Hiç yorum yok: