5 Şubat 2011 Cumartesi

Efsane Geçmiş Olsun!


Kareem Abdul-Jabbar. NBA tarihinin gelmiş geçmiş en skorer ismi, sky-hook şutunun kâşifi ve altı şampiyonluk yüzüğü sahibi bir efsane...


Abdul-Jabbar, profesyonel kariyerinde Magic Johnson ile birlikte Lakers'ın "şov zamanı" lakabıyla efsaneleşen takımının bir üyesiydi. Parke üzerinde onlarca rakibi birlikte yenen Magic Johnson ve Kareem Abdul-Jabbar ikilisi, spor haricindeki hayatlarında da önemli savaşları kazanmaya devam ediyorlar. 1991 yılında AIDS olduğu ortaya çıkan Magic, bu önemli hastalığı yenerek birçok kişiye ilham kaynağı olmuştu.

Eski dostundan 20 yıl sonra, Kareem Abdul-Jabbar da çok önemli bir hastalığa karşı girdiği savaşı kazandı. Yaklaşık iki sene önce kan kanseri olduğu ortaya çıkan 64 yaşındaki efsane, hastalığı tamamen yendiğini açıkladı. Büyükbabası ve amcasını kolon kanserinden kaybeden, babası da aynı hastalığı geçiren Abdul-Jabbar; erken teşhis sayesinde kan kanserini de alt etmeyi başardı.


Abdul-Jabbar, hastalık konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Kanseri yendiğini açıklamasının ardından Jabbar şimdi 15 Şubat 2011 tarihinde gösterime girecek olan ve kendisinin hazırladığı On The Shoulders Of Giants (Devlerin Omuzlarında) belgesel filminin göreceği tepkiyi merak ediyor. Birçok film eleştirmeni filmin bugüne kadar yapılmış spor ile ilgili en başarılı belgesellerden birisi olduğunu belirtiyor.

İşte Kareem Abdul-Jabbar’ın twitter hesabından yaptığı açıklama;
re my medical condition, I am 100% cancer free !!

Hiç yorum yok: