7 Şubat 2011 Pazartesi

All-Star 2011


All Star 2011 organizasyonu kapsamında yapılan maçta Türk Yıldızlar Karması, Yabancı Yıldızlar Karması'nı 128-127 yendi.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan maçta Türk Yıldızlar Karması'nın antrenörlüğünü Banvit'ten Orhun Ene yaparken, Yabancı Yıldızlar Karması'nın antrenörlüğünü ise Fenerbahçe Ülker'den Neven Spahija üstlendi.

Türk Yıldızlar Karması'nda yer alan Fenerbahçe Ülkerli Emir Preldzic, ayağında oluşan ödem nedeniyle karşılaşmada forma giyemedi. Ayrıca Efes Pilsen oyuncusu Sinan Güler de sakatlığı nedeniyle karşılaşmada süre alamadı.

Karşılaşmanın MVP'si ise (En Değerli Oyuncu) Pınar Karşıyakalı Birkan Batuk oldu.Batuk, 3 bin TL'lik ödülünü, Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı'nın elinden aldı.


İşte oyuncu istatistikleri;
TÜRK YILDIZLAR KARMASI (128): Muratcan Güler 20 (2 ribaund), Barış Ermiş 4 (1 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 14 (1 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 3 (2 ribaund- 3 asist), Ümit Sonkol 18 (9 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 4 (4 ribaund- 4 asist), Haluk Yıldırım 5 (2 ribaund- 1 asist), Nedim Yücel 5 (4 ribaund), Oğuz Savaş 14 (4 ribaund- 3 asist), Can Akın 8 (4 ribaund- 6 asist), Cevher Özer 7 (2 ribaund- 1 asist), Birkan Batuk 26 (6 ribaund- 4 asist)

YABANCI YILDIZLAR KARMASI (127): Tyler Smith 2, Jerome Randle (1 ribaund- 8 asist), Igor Rakocevic 20 (5 ribaund- 1 asist), Preston Shumpert 14 (3 ribaund), David Holston 8 (2 ribaund- 2 asist), Radoslav Rancik 4 (4 ribaund- 3 asist), Nikola Vujcic 4 (1 asist), Bostjan Nachbar 19 (5 ribaund- 3 asist), Mire Chatman 5 (2 ribaund- 5 asist), Marko Tomas 11 (1 ribaund), James Ogilvy 12 (4 ribaund- 1 asist), Lance Williams 8 (3 ribaund- 2 asist), Renaldas Seibutis 10 (3 ribaund- 3 asist), Predrag Samardjiski 10 (3 ribaund- 2 asist)


Tarihin Belkide En Sıkıcı Smaç Yarışmasını Bornova Belediyesi’nden Smith Kazandı;
Keşke biraz daha özenli davransa herkes. Hem seçenler, hem seçilenler. Böylece herkes çok daha keyifli bir on beş dakikaya sahip olabilirdi. Yapılmış olmak için yapılan smaç yarışmasının şampiyonu Tyler Smith oldu, tarihe not düşelim biz yine de.


Üç Sayı Şampiyonu: Ömer Onan
İlk turda 16, ikinci turda 14 üçlük atan Ömer Onan şampiyonluğu göğüsledi. Pek fazla konuşulacak bişey yok. Bu arada, maçı Tv'den anlatan Melih Gümüşbıçak, bonus top konusunda bilgi sahibi olmadığı için 3 top arka arkaya sokan ekstra 2 puan alıyor gibi bir kural uydurmuş kendi dünyasında. İletelim, seneye öyle olsun madem. Çok güzel, hem düşünce hem de bu düşünceye yayın yaptıranlar…


HALUK YILDIRIM'A "YILDIZLARIN YILDIZI" ÖDÜLÜ
39 yaşındaki Haluk Yıldırım, 10.kez All-Star'a seçildiği için 'Yıldızların Yıldızı' ünvanıyla ödüllendirildi. Sanırım, Tv yayınına da yansımamış bu ödül. Salonda alkış alan önemli anlardan biri de buydu. Türk basketbol tarihinden bahsedilirken her zaman için ayrı bir sayfada yer alacak bir isim o. Her yönüyle altyapılarda, üstyapılarda örnek alınması gereken bir oyuncu. Sene başında onu kadrosuna kattığında yöneltilen eleştirilerin ardından 'Haluk Yıldırım, G.Saray'ın geleceği değil elbette ama G.Saray'ın basketbol geleceğinin oluşmasında çok önemli bir parça olacak.' demişti koç Oktay Mahmuti. Onu en güzel anlatan cümle buydu. Hiç bırakmasın o, izlemeye devam edelim az az da olsa. Bu ince detayı düşünen herkese kendi adıma teşekkür ederim. Haluk Yıldırım'a ödülünü, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan verdi.

Hiç yorum yok: