27 Ocak 2011 Perşembe

Basketbol ve Galatasaray


Galatasaray Türk Basketbol’u adına çok değerli ve önemli bir klüptür. Türkiye’de basketbol yeni yeni yerleşmeye, oynanmaya başladığı dönemlerde çok önemli katkıları olmuştur. Türk Basketbol tarihinde ilk namağlup şampiyon olan takımdır. Bunlara rağmen uzun yıllardır potada şampiyonluğa çok uzağız. Ve bu kabul edilemez bir durumdu. Nihayet yönetim bu konuyu ciddiye alarak bu sene ciddi bir kadro oluşturarak başladık sezona.


Sezon başında en dikkat çeken takımların başında geliyordu belki de Galatasaray. Haluk Yıldırım, Ermal Kurtoğlu gibi tecrübe abidelerini, Tutku Açık gibi bir şütor, Andric, Shumpert, Shipp gibi yabancı oyuncuları ekleyen ve Rancik’i de elinde tutan yönetim bu kadronun başına getirilebilecek en ideal hocalardan biri olan Oktay Mahmuti’yi getirdi yönetim. Bu sezonki hedef ligi iyi yerde tamamlıyıp en azından final-four’a kalmaktı.

Takım şuanda gayet iyi gidiyor hatta beklenenden de iyi denebilir. Sonuçta yeni kurulmuş bir takım bu, oyuncuların birbirlerine tam alışması için zaman gerekli. Galatasaray bu alışma süresini minimuma indirmiş gibi gözüküyor. Takımın en önemli özelliği savunması olarak gözüküyor. Hücumda arada bir tıkanmalar yaşanıyor. Ama hücum tıkandıkça savunma o derecede üste çekilmeye çalışıyor ve açığı bir şekilde kapıyorlar.

Şuan Galatasaray; 12-4 le 4.sırada ve Efes PİLSEN’le eşit durumda. Avrupa’da ilk grubu nağmağlup atlattı fakat 2.gruba 2’de sıfırla başladı. Ama Avrupa’da her şey bitmiş değil. Galatasaray şimdilik iyi gidiyor. Geçtiğimiz sezonlarda takım tecrübesizlikten sonu getirememişti belki bu senede şampiyonluk gelmez ama kadro istikrarı yakalanırsa en kısada sürede şampiyonluğun geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu bekleyişimizde en kısa sürede biter inşallah.

Hiç yorum yok: