24 Haziran 2010 Perşembe

Guti Gerçeği

guti hernandez besiktasa gelir yada gelmez ayri konu ama yalanlar uzerine yorumlar yapip, savlari dogru olmayan bilgiler uzerine kurmak bizce kabul edilemez.

hersey, bir ispanyol paparazzinin cektigi bir resimle baslar. real madridin efsane kaptani guti, resimde, kisa sacli, erkek gorunumlu bir kisiyi opmektedir. fotograf , muhabirin bagli oldugu dergiye servis edilir ve ertesi gun kapak olarak basilir. dergiye gore guti biseksuel , yani her iki cinslede iliskiye giren bir kisidir. 

yayindan sonra iki cocugu olan guti, bagirip cagirip yalanlamalar yapmak yerine hakkini mahkemede aramaya karar verir ve nitekim, uzun seanslar sonunda mahkeme, dergiyi gutiye cok yuksek bir tazminat odemeye mahkum eder.

2 gerekceden birincisi kisilik ve ozel hayatinz yapilan saldiridir. ikincisi ise, aile ici bir kutlama sonrasi , gutinin resimde optugu kisinin kizkardesi oldugu gercegidir. 

camur atmak yerine gercekleri ogrenmek isteyen her erdemli insan yukaridakileri, 5 dakikalik bir internet arastirmasi ile teyit edebilir.

ama benim size soylemek istedigim aslinda takip eden bolumdur. 

biz besiktasliyiz. kendi kendimize kurdugumuz yalandan cumhuriyetlerin degil , turkiye cumhuriyeti ana kimligine siki sikiya bagli demokratlariz. alt ve ortak kimligimiz besiktas. bizler hickimsenin dinsel, dilsel, etnik, cinsel tercih ve gerceklerini elestiri konusu yapmayiz. cunku biliriz ki, yarin kapalida , attigimiz bir golun ardindan sarilacagimiz ilk adam , biz ne kadar dindarsak o kadar ateist olabilir. sampiyonlugu kutlarken kolkola girecegimiz insan, biz ne kadar straight isek o kadar gay olabilir . turku , kurdu, lazi ,muslumani,hristiyani, siyahi beyazi, ulkucusu, sosyalisti, kadini erkegi, humanisti metaryalisti, rockcisi turkucusu hepimiz besiktas ve bu guzel memleket icin variz. 

bunun icindir ki siz diyarbakir taraftarina "disari" diye bagirirken biz cicek veririz toplumumuzun barisi icin. biliriz ki her renkli takim taraftari kotu olamayacagi gibi her kurt kokenli vatandasimiz da alcak pkk uyesi degildir.

bunun icindir ki mhp ye oy verenimiz, alen markaryan icin gogsunu siper eder. 

bunun icindirki siz , size sampiyonluklar sozu verip tutamayanlara " padisahim cok yasa" dersiniz biz 2 kupali sezonun ertesinde yanlislarini gordugumuz yetkililere "istifa".

bunun icindirki biz besiktasliyiz, siz daha 100 firin ekmek yiyeceksiniz bizim ulastigimiz bilince ulasmak icin.

aslolan hayat, hayat besiktas, gerisi ise teferruattir.

alıntıdır

Hiç yorum yok: