25 Haziran 2010 Cuma

Japonlar Yapmış Abi!



2002'de ev sahipliği yaptılar.Pek etkili değillerdi o zamanlar fakat Japonya'da,Dünya'nın her yerinde olduğu gibi futbol çok popüler.Son yıllarda futbollarında büyük gelişim gösterdiler.Eskiden Nakata ve Ono 2lisini bilinen(ha birde Tsubasa var tabi :) )Japonya'nın şimdilerde birçok oyuncusu Avrupa'da.Onlardan birinden bahsedeceğim.Keisuke Honda.2010 Dünya Kupası'na damgasını vuran oyunculardan biri.




13 Haziran 1986 tarihinde Settsu'da dünyaya gelmiş Honda.Henüz 24 yaşında ve Japon futbolunun en önemli temsilcilerinden biri.Futbol hayatına küçük yaşta Settsu FC'de başladı.Orda yıldızı parlayan Honda,Gamba Osaka'nın genç takımına seçilir.Fakat orda bir türlü yükselemez.Daha sonra Seiryō lisesine giden Honda,okulu için ter döker.Liseler arası ulusal turnuvada yarı finale kadar yükselir.Burdaki başarısı ile Japonya Futbol Federasyonu ve J-League tarafından Designated Players for Development(Türkçe karşılığını bulamadım.) 'tan biri seçilir.


Daha sonra ordan Nagoya Grampus Eight takımına transfer olan Keisuke,J-League'teki ilk maçına çıkma şansına kavuşur.2005-2008 yılları arası formasını giydiği takımda 90 maça çıkar ve 11 gol atar.




Honda için Avrupa zamanı gelmiştir.Gelişimini gösterebileceği bir lige yani Hollanda'ya gider ve VVV-Venlo ile 2.5 yıllık bir sözleşme imzalar.Hollanda ligindeki başarılı performansı(68 maç 24 gol) Rus patronların ilgisini çeker ve 2010 yılında CSKA Moskova'ya transfer olur.Geçtiğimiz sezon 11 kez forma şansı bulur ve 2 gol kaydeder.


Milli takım kariyerinden de bahsetmek gerekir.2005 yılında 20 yaş altı takımda 1 maçta forma giymiş,daha sonra çıkışını 2006 yılında 23 yaş altı takımda göstermiştir(18 maç 4 gol).2008 yılından beri giydiği Japonya milli formasını 17 kere sırtına geçirmiş ve ağları 6 kere havalandırmış. 






Kariyeri kısaca böyle Honda'nın.Kupa sonrası büyük kulüplere imza atmasını beklediğim 3-5 oyuncudan biri.Japon futbolunun yeni " Nakata"sı,Asya'nın yeni incisi olacak bana göre.











Hiç yorum yok: