3 Ağustos 2009 Pazartesi

Chelsea Şahlandı


Transfer piyasasının göz bebeğiydi Chelsea son birkaç yıldır.Her sezon "acaba bu kez kimi isteyecekler?" diye meraklanırdık.Ancak mali kriz ve başarının eksikliği ile transferde durgun bir takım oldu Chelsea.

İyi bir transfer olarak sadece Zhirkov'u alabildiler.Bu yaz daha çok İspanyol devleri Real Madrid ve Barcelona'nın transferleri ve Man. City'nin astronomik isteklerini duyduk.Ancak Chelsea son günlerde tekrar transferde üst basamaklara çıkmaya hazırlanıyor.Abramovich adeta şaha kalktı ve "biz daha ölmedik" dercesine birçok oyuncuya göz dikti.

İstedikleri 3 tane önemli isim var.Bunlardan ilki birkaç aydır yokladıkları,Ancelotti'nin de takımın başına geçmesi ile ilginin arttığı Milanlı Pirlo.2. isim ise Real Madrid-Barcelona-Man. Utd arasında gidip gelen ve takımından ayrılmak istediğini sıkça dile getiren Ribery.Diğer isim ise Arjantin futbolunun gelecekteki en büyük golcülerinden A.Madridli Agüero.

Bu 3 isim ile Şampiyonlar Ligi hayalini gerçekleştirmek istiyor Roman Abramovich.Tabi bu isimler için kesenin ağzını sonuna kadar açması lazım.Zira Bayern başkanı Franz Beckenbauer Ribery'nin fiyatını en son 94 M Euro olarak belirleyip Ronaldo'dan bir eksiğinin olmadığını belirtti.Pirlo içinde ortada 20 M Euro gibi bir fiyat dolanıyor.Agüero da aşağı yukarı 40-50 M Euro arasında bir fiyat biçersek,Bu transferler Abramovich'e 94+50+20=164 M Euro gibi bir fiyata patlar.Rus patron bu transferleri gerçekleştirmek isterse birkaç gemisini satmak zorunda kalabilir.

Hiç yorum yok: