2 Eylül 2010 Perşembe

2010 Transfer Sezonu: Beşiktaş


Bu transfer sezonu biz Beşiktaş taraftarları için unutulmazdı.İleride çocuklarıımıza anlatılacak bir dönemdi.İyisiyle kötüsüyle bir dönemi daha geride bıraktık, işte "2010 Transfer Dönemi"

Hilbert transferi sezon içinde belli olmuştu.İlk transferimizdi.Hakkında pek bir şey bilmiyorduk.Sağdan soldan duyma bilgilerle hırçın ve savaşçı bir oyuncu olduğunu gördüm.Sağ kanatta Holosko ile birlikte iyi işler çıkaracak diye düşünüyorum.

Cenk Gönen.Türk futbolunun gelecekteki en iyi kalecisi gözümde.Rüştü'nün önerdiği bir isim olması,ona olan güveni arttırıyor.Zaten gösterdiği performansta ortada.Hatta Cenk'in bu kadar iyi olamsını görmemeizi sağlayan Rüştü ve Hakan'ın sakatlıklarına sevinebilirim açıkçası.Umarım uzun yıllar bizle olur.

Ersan'a gelelim.Genç bir defans oyuncusu.Kiralık olarak aldı ama iyi oynarsa transferi zor olmaz.Şimdilik bir şey söylemek zor.

Mehmet Aurelio.Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra,sadece milli maçlarda görür olduk onu.Eski gücünde olmasa da çok iyi bir alternatif olacaktır Beşiktaşımıza.

Ve gelelim şimdi 2 büyük yıldızımıza.Guti ve Quraesma.Quaresma transferi 1 yıldır bekleniyordu ve yaşına ve ününe göre gayet makul bir fiyata bu işi bitirdik.Bunun olmasında tabi Serdal Adalı'nın payı büyük.Çok güzel bir şölen ile karşılandı.Sorunlu futbolcu olarak geldi ama şu ana kadar olan performansı gösteriyorki buraya Quaresma gerçekten futbol oynamya gelmiş.Guti'ye gelirsek,Real Madrid'de geçirdiği onca başarılı yılın ardından buraya harika tecrübelerle geldi.Futbolundan bahsetmeye gerek yok.Asistlerini sıralıyor zaten.Özellikle Necip'in çok şey öğrenebileceği bir oyuncu.

Bir de Robinho meselesi var.Geldi mi?,Geliyor mu?,Gelecek mi? derken haftalarca sabahladık,o twitter senin bu forum benim dolaştık.Q7 ve Guti transferleri sonrası bir umut dolmuştu içimize.Sponsor haberleri çıkınca daha da umutlandık."Ulan olacak galiba" dedik."Duyumcu" diye tabir edilen kişilerden bolca haber aldık.Belki de transfer olacaktı ama bazı şeyler engel oldu.Transferin son döneminde baya heyecan yaptık ama olmadı.Bu dönemin kara lekesidir Robinho.

Son anda gelen Fatih Tekke'de var.En iyi yerli golcüdür benim gözümde.Yaşına fazla bakmıyorum açıkçası.İyi beslenirse ki bundan eminim, gol krallığını zorlar.

Acısıyla tatlısıyla unutulmaz bir transfer dönemi yaşadık.İleride anlatacak bir anımız daha oldu.Bu transfer dönemini bizlere yaşatan başta Serdal Adalı'ya ve diğer yöneticilerimize teşekkür ederim kendi adıma.Umarım diğer sezonlarda da bu kadar iddialı transferlere imza atarız.

Hiç yorum yok: