20 Eylül 2009 Pazar

PES 2010 Demo Üzerine

*PES 2010

Öncelikle tüm müslüman aleminin bayramını kutlarım.Demo indirmek gibi bir huyum yoktur hatta oyunun tamamını göremediğimiz için sabırsızlığım artar,sinir olurum.Ama gerek PES 2009'dan sıkılmam gerekse de FIFA'nın 2009'daki yükselişi merakımı doruklara çıkardı ve demoyu denemeye karar verdim.

Demo içinde sadece exhibition maç yapabilirsiniz.Fransa,Almanya,İtalya ve İspanya milli takımları ayrıca Barcelona ve Liverpool kulüpleri seçebileceğimiz takımlar arasında.Ville Marie Stadyumu ve Anfield stadyumu seçilebilen stadlar arasında.Maçları sadece 5dk ayarlayabilirsiniz.Yani tipik demo işte.

Oyunu oynamamla beraber ilk birkaç maç alışma sorunu yaşadım.Çünkü kontroller çok değişmişti.Bu değişim olumlu yönde olmakla beraber topu dribblinglerde bazı oyuncuların ayağından fazla açması gibi olumsuz yönlerde mevcut.Maç atmosferini her oyunda iyileştireceklerini söylerlerdi fakat hiç olmazdı.Bu oyunda maç atmosferi hoşuma gitti.Maç öncesi introlar da gelişmiş.

Oyunun duyurulan yeni özelliklerinden takım stratejisi ve oyuncu kartlarına gelelim.Takım stratejisi oyunu doğrudan etkiliyor fakat bunu maç içinde sık sık uygulamak oynadığınız kişinin sinirini bozabilir.Oyuncu kartları ise aynı mevkide oynayan oyuncuları birbirinden ayırmak için ideal bir yöntem olmuş.Mesela Sergio Ramos ve Dani Alves birbirine yakın yıldızlar fakat oyun içindeki davranışları çok farklı.

FIFA'dan tanıdığımız overall özelliği de oyuna güzel bir renk katmış.Oyuncuyu oynattığınız mevkiye göre overall'da değişme gözlenir.Örnek verecek olursak Messi normal pozisyonunda 84 overall'a sahipse defansa koyduğumuzda bu overall 40-50 gibi değişebilir.

Genel olarak bakıldığında güzel bir oyun yapmışlar.Ekim ayında kavuşabileceğiz oyuna.Benim merak ettiğim bir türlü çözemedikleri organizasyon ve lisansları nasıl oldu yeni oyunda.

Hiç yorum yok: