15 Haziran 2009 Pazartesi

Perez-Demirören Farkı

Yukarıda ki resim aynı bizim Mehmet Topuz olayı gibi.Bülent abi olayı Mehmet Topuz-David Villa arasında anlatmış.Ben farklı bir açıdan bakıyorum.Başkanların farkı.

Yıldırım Demirören yaptığı hataları bir nebze de olsa şampiyonlukla affettirmişti.Kendisi de istiyordu Şampiyonlar Ligi için güzel transferler yapmak.Mehmet Topuz'da en büyük adaylardan biri tabiki.Ama o sadece oyuncuyla anlaşmanın yeterli olduğunu düşündü ve kulüp ile anlaşmaya pek yanaşmadı.Mehmet Topuz üzerinde baskı oluşturdu bu durum ve sonunda ayağına kadar gelen Aziz Yıldırım'a teslim oldu.Bu transferde başkanın işi becerememesinin etkisi büyük.Benzer bir durum dediğim gibi İspanya'da var.Tam iş bitti derken Barça devreye girdi.Sonra basında bu resimler görüldü.Resim bu döneme ait değil ama işte basın bunu iyi kullanır.

Tam da bu noktada 2 başkan arasındaki büyük fark ortaya çıkacak.2 Başkanı karşılaştırarak yanlış birşey yaptığımı biliyorum fakat bu farkı sizinde görmenizi isterim.Yıldırım Demirören Türkiye'de ünlü bir gaz firmasının sahibi.Başkanlık deneyimini zaten biliyoruz.Florentino Perez dünya üzerinde 500'e yakın ortaklı dev bir inşaat şirketinin sahibi ve 1.8 milyar dolar kişisel serveti var.Yönettiği kulüpte Türkiye'nin büyüklerinden değil,20. yy'ın en başarılı takımı seçilen,11 Avrupa kupası,31 La Liga şampiyonluğu bulunan dünya devi Real Madrid.Ayrıca Florentino Perez transferlerinde iş bitiricliği ile ön planda.Buna en son örnek Real Madrid'in yıllardır istediği Kaka ve Ronlado'yu 2 hafta da transfer etmesi.


Bildiklerimle anlattım.Şimdi size soruyorum,Florentino Perez David Villa'yı Barcelona'ya yar eder mi?

Not:Villa'da ala ala Real Madrid'de oynamış adamın formasını mı almış?!

1 yorum:

KralKartal dedi ki...

Fark cok, tukurdugunu yalayan baskani nerde gorduk baska... Bunu kendi goremiyor, cok pohpohlaniyor, bizim baskanin kisiligi zayif...