9 Eylül 2012 Pazar

Olan Biten

Sınavlar sonunda bitti, burayı da boşladım biraz farkındayım. Son zamanlarda olan bir iki duruma değineceğim.

Milli takım ile başlayalım. Hollanda karşısında ilginç bir kadro ile çıktı diyebilirim. Performansı çok yerinde demeye bile gerek yok çünkü Barcelona onu izlemeye gelmiş ama Selçuk İnan, maçta sahada değildi. Avrupa'daki en önemli oyuncumuz Nuri de tabi. Zayıf Hollanda savunmasını bir kaç kere geçebildik ama A.Madrid'in yıldızı(!) milli takımda yokları oynadı. Tabi diğer hücum hattı da. Sercan'ı beğendim diyebilirim ama onunda daha mücadeleci bir takıma gitmesi gerekiyor gelişmesi için. Takım savunması konusunda ise yıllardır bir şeyler öğrenemediğimiz çok açık. Top kaybı konusunda da rakip tanımıyor olmamız da önemli tabi. Kimse galibiyet beklemiyordu bu maç ama rakibin halini görünce insanın içi sızlıyor.

Ronaldo, mutsuz olduğunu açıkladı. Birçok şey yazıldı çizildi. Babasının ölüm yıldönümü, takımla sorunu var, maaş sıkıntısı diye. Ronaldo gibi bir profesyonel babasının üzüntüsünü sahaya yansıtmaz. Bunun tek sebebi vardır, Iniesta'nın aldığı ödül. Ronaldo geçen sezon canını dişine taktı takımın Barcelona'yı geçmesi için. Bu ödülü en çok o haketti. Iniesta'nın hakkı yenmesin bütün sezon iyi bir performans sergiledi ama ödül almasının ana etkeni yazın aldığı kupa diye düşünüyorum. Eskiden yılın futbolcusu dendiği zaman herkesin aklına bir kişi gelirdi, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane, Figo gibi. Ben eskisi gibi düşündüğümde bu ödülü en çok Ronaldo haketmişti bu sene. Daha önceki senelerde Messi'nin hakettiği gibi hemde. Takıma liderlik yaparak, sorumluluk alarak, kelimenin tam anlamıyla takımı şampiyonluğa taşıyarak. Mutsuzluğunu da kulübüne çatarak dile getiriyor. Real Madrid'in lobisi Avrupa'da belki de hiçbir takımda yoktur. Ama bu ödülde etkisiz kalmıştır. Şöyle bir nokta da var. Ronaldo, Real Madrid'de yeteri kadar ön plana çıkamadı çünkü geçen sene herkes iyi bir oyun çıkarmıştı. Takım buna izin vermedi, çok ta vermez zaten. Real Madrid'den büyük oyuncu yoktur. Ronaldo bu yüzden ayrılacaksa, kimse tutmaz onu bu kulüpte.

Az çok sitem ettim ama birkaç gündür içimde tuttuğum şeylerdi bunlar. Bloga daha çok yazmak istiyorum. Bu aralar da zaman sıkıntı olmayacak sanırım.

Hiç yorum yok: