22 Mart 2011 Salı

Hagi !


Büyük bir aşksın sen bizim için! Tükenmek bilmeyen nefesimiz, ruhumuz, haykırdığımız o gururumuz... Odamızın baş köşesindeki postersin sen Hagi... Içimizdeki sarı-kırmızı ateşini körükleyen, 'Yıllar geçse de üzerinden bu kalp seni unutur mu' klasiğinin baş aktörüsün...

Sana olan sevgimiz, hayranlığımız bir değil bin başı bükük ayrılmak ile de son bulmayacak! Ama biz sarı-kırmızı forması sırtında olan Hagi'yi istiyoruz ve belki de onu seviyoruz...

Tarihinin en parlak dönemininde o şanlı 10 numarayı nasıl ki anlamlandırman bizim gibi senin de şansın ise harap olmuş, bitap düşmüş, düşürülmüş bu kritik dönemde de senin yöneten kimliğine bürünmem bize acı veriyor! Senin gibi...


 Parçalanmış, ayakta durmakta zorlanan yönetimin ısrarlı direnişinin, koltuk sevdasının bir kurbanısın büyük Hagi! Sen de tıpkı daha önce olduğu gibi yönetimin 'efsane tüketme' politikasının bir ürünüsün, sonusun, sığınalacak bir liman aslında bir de kurbansın!


Ancak olmuyor! Ne yapsan olmuyor, tutmuyor, başaramıyoruz biz bu işi... Biz seni kulübede tek başına otururken; sessizliğe gömülüp kahrolurken görmek istemiyoruz hatta buna da dayanamıyoruz. Evinin minik odasına senin posterini asan biz sarı-kırmızı sevdalılarını daha fazla kırma, üzme ve git...
 Git ve o yönetime bir tokat da sen vur! Biz seni yine sever, biz sana yine taparız...


                                                                                                                           Mert Solak

18 Mart 2011 Cuma

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Kuraları

Bir numaralı kupada çeyrek final kuraları çekildi.Shaktar ile Tottenham'ın birbiriyle eşleşmesini isterdim devam etmeleri açısından, gerçi bu kupada işler belli olmaz ama neyse, gelelim kuralara

Real Madrid-Tottenham
Uzun zamandan beri çeyrek finale çıkamayan Real Madrid, bu kupayı belki de herkesten çok istiyor.Daha önce 9 kez kazanmış olmalarına rağmen hem de.Bu sezon ki performansı da gayet iyi.Tottenham'a baktığımızda ise gerçekten etkili bir oyun oynuyorlar.İlk kez katıldıkları kupada tecrübesizliği hiç hissetirmedi Londralılar.Real Madrid'in de listesinde olan Bale ile Ronaldo'nun kapışması güzel olacak.

Barcelona-Shaktar
Lucescu'nun korkuğu başına geldi."Barcelona dışında kim gelirse şansımız var" demişti.Fakat ben biraz farklı düşünüyorum.Shaktar çok etkili oynuyor ve biraz da şansları yaver giderse Barcelona'yı eleyebilirler.

Man Utd-Chelsea
2008 finalistleri tekrar karşı karşıya.Ligdeki şampiyonluk yarışı kupaya da yansıyacaktır.Abramovich'in Şampiyonlar Ligi hayallerini de eklemek lazım.Erken final niteliğinde güzel bir eşleşme.

Inter-Schalke
Açıkçası Schalke'nin Real Madrid dışında herhangi bir takımla eşleşmesini istemiştim.Raul'u Real Madrid karşısında oynamasını kaldıramazdım :) .İtalyanların Almanlarla karşılaşması 2 takımdan ibaret değil.Almanlar Şampiyonlar Ligi'ne 4 takımla katılma hakkını İtalyanlar'ın elinden aldı yakın zamanda.Önceki turda Bayern'i eleyen İnter, Schalke'de zorlanmayacaktır.

Yarı Final tahminim

Real Madrid-Barcelona

Man. Utd-Inter


17 Mart 2011 Perşembe

Real Madrid 3-0 O.Lyon | Road to Final

Lyon, her zaman ters bir takım olmuştur Real Madrid için.Keza bu sezon da ilk maçta öyle oldu.Benzema sağ olsun o maçta beraberlikle ayrıldı Real Madrid.Jose Mourinho bu işte ! Ters takım dinlemez.Kendi evindeki istatistiği de ortada zaten.Sanırım takımı yavaş yavaş oturtmaya başladı.Harika bir oyun, 3 güzel gol.

Mesut Özil, Real Madrid'in hücumdaki lideridir bana göre.Bugün de bunu çok iyi gösterdi.

Di Maria, Özellikle hızlı ataklarda Ronaldo onun sayesinde yalnız kalmıyor.Mesut geride kalabiliyor bazen fakat o sürati ile ve bu sürati tekniğine de yansıtmasıyla takımın vazgeçilmezlerinden biri.

Marcelo, işte Roberto Carlos !! nefis bir çalım ve harika bir gol.

Benzema, turu atlatan adam.Formayı öyle bir çekip aldı ki hocasından, kolay kolay vermez daha.

13 Mart 2011 Pazar

Benzema Noluyo !?!

Karim Benzema, ligin ilk yarısında çok baş ağrıtmıştı.Kaçırdığı goller ve kötü oyunuyla çok tepki toplamıştı.Ben her zaman "Real Madrid topçusu değil." derim onun için.İlk yarıda da Ronaldo-Mesut-Di Maria'nın hızlı pas trafiğinde top ona geldiğinde atağı bitiren isim olurdu.Hatta bu formszuluk üzerine Adebayor transfer edildi.Ne olduysa ondan sonra oldu.Adebayor bir kaç maç formayı kaptı ve iyi de oynadı fakat Benzema, Mourinho'nun verdiği fırsatları çok iyi değerlendirdi ve formasını tekrar kapmayı başardı.Son 6 maçta 8 golü var Benzema'nın ve Ronaldo yokluğunda gol yükünü çeken isim."Yavaş yavaş oluyo." demek onun için doğru olur sanırım.Asıl golü Barça'ya atınca gönlümde yer edinir Benzema.

12 Mart 2011 Cumartesi

Juninho !

İşte Bunu Yapma !

Bu sezon Schuster konusunda benim kadar sabırlı 1-2 adam gördüm etrafımda.Gitmesini isteyen bir çok isim vardı.Sebebi belliydi, gelecek kişinin takımı düzelteceğinden umudum yoktu ve istikrar falan filan işte.Takımda belli sorunlar vardı ve bunun için zaman gerekli ama Schuster bugün gerçekten çok büyük ayıp etti.Takımın en çok mücadele eden adamı.Orta sahanın makinesi Alman panzeri Ernst'i, ilk 11 yazıldığında ilk yazılması gereken isim Ernst'i 90+3'te oyuna sokmak nedir ? Para kazanması için mi yaptın ? Küfür etsen daha iyiydi orada.Önde olsak ve süre geçirmek için yapsan anlarım ama bu yaptığın ayıp.Çok ayıp !!

10 Mart 2011 Perşembe

Mesut, Bir Zidane Değil

Mesut Özil, sene başından beri gösterdiği istikrarlı performansı ile herkesi büyülüyor.Ronaldo'nun sakat olduğu şu günlerde hücum hattında pas dağıtan, oyunu kuran bir görevde.Real Madrid yanlısı olarak bilinen Marca'da attığı ardı ardına manşetlerle Mesut'u övmeyi ihmal etmiyor.İlk olarak Altın Top ödülünü ile bir fotoğrafını yayınladı.Mesut'un kontratında yer alan maddeye göre eğer Özil, bu ödülü alırsa 1M Euro prim alacak.Son zamanlarda ise efsane futbolcu Zidane ile karşılaştırmaya başladılar Mesut'u.Stil olarak benziyorlar fakat Mesut'un Zidane kadar iyi olacağını sanmıyorum ki , bunu kendisi de söyledi.