30 Ocak 2011 Pazar

Söylesene Hocam Takım Neden Oynamıyor ?

Dünya'nın herhangi bir liginde, ligin bitmesine 15 haftadan fazla varken, lider ve 2. arasındaki puan farkı 7 ise kimse belirleyemez şampiyonu.Tahmin zor olmaz ama o puan 20 kere açılıp kapanabilir.Ama La Liga'da işler böyle yürümüyor maalesef.Sen Real Madridsin.Rakibin dünyanın en etkili futbolunu oynayan Barcelona.Bırakın puan kaybetmeyi ben en son ne zaman gol yediklerini hatırlamıyorum.İlk derbide 5 yemişsin.Kadro açısından Barcelona'yla aranda çok fark yok.Takım olmak mı? Barcelona onu çok daha iyi yapıyor.Sebebi belli elbette.Yıllardır beraber oynayan mahalle arkadaşları gibi oyuncular.Yeni biri gelse de hemen aralarına alıp oyuna katıyorlar.Arada mahallenin muhallebi çocuğu Ibrahimovic "top benim, ben oynarım" demediği sürece.Sen ne yapıyorsun? Dünya'nın farklı yerlerinden oyuncular getiriyorsun.En iyi hocayı getiriyorsun.Daha önce yapmadın mı? İşe yaramadı mı ? Yaradı tabi.Şampiyonlar Ligi kupaları, lig kupaları...Yüzlerce kupa duruyor o müzede.Alt yapıdan yetişen oyuncularla kaç sezonun geçmiştir acaba ? Anladım senin tarzın böyle.Kabul ediyorum, bu tarzı bende çok seviyorum.Endüstriyel futbola karşıyım ama bu takıma bu yakışıyor ne yapayım ? Ama artık biraz durun.Durun ve önünüze bakın.Tarihinizle fark attığınız Barcelona, 3 senedir ezip geçiyor sizi.Tek kupa alamıyorsunuz var mı ötesi ?

Valdano, bu senin için gelsin.Mourinho'yu rahat bırak.Bu takımı kurtarabilecek tek kişi o.İlla transfere karışacaksan Benzema'yı sat.

Ve başkan Perez, ne olursa olsun Mourinho'yu takımın başında tut.Yukarıda da dediğim gibi.Eğer o çok sevdiğin gösterişi yapmak istiyorsan hala, bunu Mourinho ile yapabilirsin ancak.Transfer konusunda da Valdano'yu aradan çek.Bırak Mourinho kimi istiyorsa alsın takıma.

Bu sezon mu? Bu sezon artık lig çok zor.Şampiyonlar Ligi'nde ise bu futbolla en fazla çeyrek final.Osasuna'yı Almeria'yı yenemezsen bu ligi kazanamazsın.

29 Ocak 2011 Cumartesi

Diarra ve Adebayor

Bu sezon Khedira'nın da transfer olmasıyla forma şansı iyice azalan Mahamadou Diarra Monaco'ya transfer oldu.Kaliteli bir isimdi ama tabi bu takımda yer bulması imkansıza yakındı.Aynı Gago gibi.

Yarım sezonluğuna Man. City'den kiralanan Adebayor ise Real Madrid kariyeri için oldukça hırslı.Tekrardan kendini göstermek istediğini söylüyor.Diarra'dan boşalan 6 numarayı giyecek olması da bir forvet için ilginç.Gerçi milli takımda da 4 numarayı giymiş birinden bahsediyoruz.

28 Ocak 2011 Cuma

All-Star


Batı Karması
-Chris Paul (New Orleans Hornets)
-Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
-Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)
-Carmelo Anthony (Denver Nuggets)
-Yao Ming (Houston Rockcets)


Doğu Karması
-Derrick Rose (Chicago Bulls)
-Dwyane Wade (Miami Heat)
-Lebron James (Miami Heat)
-Amare Stoudemire (New York Knicks)
-Dwight Howard (Orlando Magic)

Yao Ming haricinde belkide biraz Carmelo Anthony haricinde beklendiği gibi olmuş gibi. Yao Ming daha önceden sakatlanıp, sezonu kapamıştı. Onun yerine ilk beş çıkacak oyuncuyu David Stern belirlicek. Melo'da bu kadar çalkantılı bir sezon geçirirken vede San Antonio tarihinin en iyi sezonunu geçirirken Tim Duncan ilk 5e girebilirdi. Veya Dirk Nowitzki de burayı Carmelo'dan fazla hakediyordu.

Batı Karması'nda ilk beş çıkacak olan Kobe, 2 milyon 380 bin 16 oy alarak en fazla oyu alan oyuncu oldu. 2.sırada ise Orlando Magic'in yıldız pivotu Dwight Howard 2,099,204 var.

3 şubatta ise 30 Nba takımının koçlarının oylarıyla belirlenicek yedek oyuncular açıklanıcakmış.


Ayrıca Kobe Los Angeles tiyatrosunun önünde bulunan Hall of Fame'in Hollywood versiyonunu temsil eden, el-ayak izlerinin damgalanma seromonisi gerçekleşecek. El ve ayak izlerini buraya damgalatan ilk sporcu ünvanını da almış olacak.

27 Ocak 2011 Perşembe

Basketbol ve Galatasaray


Galatasaray Türk Basketbol’u adına çok değerli ve önemli bir klüptür. Türkiye’de basketbol yeni yeni yerleşmeye, oynanmaya başladığı dönemlerde çok önemli katkıları olmuştur. Türk Basketbol tarihinde ilk namağlup şampiyon olan takımdır. Bunlara rağmen uzun yıllardır potada şampiyonluğa çok uzağız. Ve bu kabul edilemez bir durumdu. Nihayet yönetim bu konuyu ciddiye alarak bu sene ciddi bir kadro oluşturarak başladık sezona.


Sezon başında en dikkat çeken takımların başında geliyordu belki de Galatasaray. Haluk Yıldırım, Ermal Kurtoğlu gibi tecrübe abidelerini, Tutku Açık gibi bir şütor, Andric, Shumpert, Shipp gibi yabancı oyuncuları ekleyen ve Rancik’i de elinde tutan yönetim bu kadronun başına getirilebilecek en ideal hocalardan biri olan Oktay Mahmuti’yi getirdi yönetim. Bu sezonki hedef ligi iyi yerde tamamlıyıp en azından final-four’a kalmaktı.

Takım şuanda gayet iyi gidiyor hatta beklenenden de iyi denebilir. Sonuçta yeni kurulmuş bir takım bu, oyuncuların birbirlerine tam alışması için zaman gerekli. Galatasaray bu alışma süresini minimuma indirmiş gibi gözüküyor. Takımın en önemli özelliği savunması olarak gözüküyor. Hücumda arada bir tıkanmalar yaşanıyor. Ama hücum tıkandıkça savunma o derecede üste çekilmeye çalışıyor ve açığı bir şekilde kapıyorlar.

Şuan Galatasaray; 12-4 le 4.sırada ve Efes PİLSEN’le eşit durumda. Avrupa’da ilk grubu nağmağlup atlattı fakat 2.gruba 2’de sıfırla başladı. Ama Avrupa’da her şey bitmiş değil. Galatasaray şimdilik iyi gidiyor. Geçtiğimiz sezonlarda takım tecrübesizlikten sonu getirememişti belki bu senede şampiyonluk gelmez ama kadro istikrarı yakalanırsa en kısada sürede şampiyonluğun geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu bekleyişimizde en kısa sürede biter inşallah.

Michael Fink B.M.'Gladbach'ta

Yedek kalmayı hiç bir zaman sorun etmeyen bir oyuncuydu.Görevini iyi yapardı ama bu sezon ki kadroda yer bulması imkansıza yakındı ayrıca yabancı kontejanında yer kaplıyordu.700 bin Euro karşılığında B.M.'Gladbach'a kiralandı.Her zaman bu golün ile akıllarda kalacaksın.


Ersan Adem " Gülüm Ersan " Gülüm

Bu sezonun en flaş transferidir Beşiktaş için.Harika bir sezon geçiriyordu ve resmen nazar değdi genç yıldıza.Dün oynana Trabzonspor maçında da iyi bir performans gösterdi.İbrahim Toroman'ın açıklarını iyi kapattı ama maçı kötü bitirdi.Ersan ameliyat olacak ve 6 ay yok.Schuster maç esnasında az kalsın 7. yabancıyı sahaya sürüyordu bu da küçük bir not olsun araya.Ersan'ın yerine Ekrem'i soktu son anda.Neyse gelelim son duruma.Schuster acilen bir yerli stoper istemiş.31 Ocak'ta transfer dönemi bitiyor.Bu kısa sürede yerli bir stopere tahminen yüksek bir bonservis ödenir.Yeni stoper alıncaksa çok isim de sayamayız ortaya.En mantıklı isim S.Kesimal ve onu da yükselişte olan Kayserispor'dan koparmak çok zor.Umarım saçma bir oyuncuyu sırf yerli diye almayız yüksek bonservisle.Ah be Ersan...

Kobe Bryant ve Mvp


Kobe Bryant; aslında bu ödülü sadece bir kere kazanmış olması şaşırıtıcı, 35sayı ortalama tutturduğu 05-06 döneminde takımının durumu(45-37) yüzünden mvp olamamıştı. Ki buda ödülde takımın payını gösteriyor. Son yıllarda ise bu ödül için hep güçlü bir adaylar arasında ismi geçiyor, bu senede ismi var tabi ki. Bu sezon ilk 2sezonunun ardından ilk kez bu kadar düşük ancak 24.9sayı, 5ribaund, 4.8asist, 2.9top kaybı istatistiklerine sahip ve efficiency rakamı da +21.52. Maç başına 33dakika süre aldığını göz önünde bulundurursak ne kadar değerli olduğu ortaya çıkıyor. Takımı ise 33-13le Batı’da 2.sıradalar. Bu sene adı eski senelere göre daha az geçiyor. Bunun nedeni takımca dinleniyorlarmış gibi oynuyorlar ki bu halde bile 2.sıradalar. Aralık ayında şok mağlubiyetler aldılar. Nba’in en kötü takımlarına kaybettiler. Aslında son 2 senenin şampiyonu oldukları için normal sezona odaklanmakta güçlük çekiyorlar. Bide Nba de hedef takım haline geldiler her takım Lakers’a karşı daha bi iştahlı daha bi azimli oynuyor. Çoğu maçları play-off seviyesinde geçiyor. Ama Kobe’nin normal sezonu pek takmadığıda ortada. Onun aklında Play-off’lar var. İstatistikleri geçen seneye göre biraz düşmüş olsa bile, takımının da payıyla Kobe mvp için bence güçlü bir aday.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Derrick Rose ve Mvp


Derrick Rose; bu topraklar Michael “Majesteleri” Jordan’dan sonra kimseye Mvp tezahuratı yapmadı , kimseyi bu kadar bağrına basmadı. Rose, Wade’den sonra beklide içeriye en rahat dalabilen oyuncu, inanılmaz bi patlayıcılık özelliği var. Şutunu da iyi bir seviyeye ulaştırdı ve tam bir hücum makinası oldu. Ama geliştirmesi gereken yönleri hala var. Mesela yeterince olgun değil her şeyi tek başına yapmaya çalışıyor. Maçı izlerken ”bu etraftaki kırmızı formalılar fasülye mi” dedirtiyor insana bazen. Ancak bu takım Doğu Konferansında 3. sıradaysa, 31-14 gidiyorsa bunun en önemli nedeni Derrick Rose’dur. İstatistikleri ise; 24.6sayı, 4.6ribaund, 8.1(biraz yanıltıcı bir istatistik), 3.5top kaybı, efficiency 23.27. Ufak bir bilgi olarak Joakim Noah( bu takımın “enerjisi”) 25maçtır yok, Carlos Boozer(bu takımın 2.skoreri) da arada belli dönem sakattı herkes Chicago bitti dedi ama herkes bi faktörü unuttu: Derrick Rose. Takımını o durumdanda çıkardı ve galibiyetlere devam ettirdi. Tek dezavantajı; jüri “sen biraz daha olgunlaş” diyebilir ve mvp için Derrick Rose ismini erken bulabilirler ama Derrick Rose bu sene Mvp’nin en güçlü adaylarından biri.

Beşiktaş 2-1 Trabzonspor

Maç, 2 taraf için farklı önemler taşıyordu.Beşiktaş yeni kadrosunu Bucaspor karşısında gösterdikten sonra "Buca'ya herkes atar" diyenleri susturmak istiyordu.Rakip Trabzonspor'du ne de olsa.Ligin başından beri en iyi oynayan takım.Trabzonspor için gruptan çıkması için bu maçtan puan alması gerekiyordu.Yenilmesi durumunda ise Gaziantep BB'nin Manisaspor karşısında puan kaybetmesini bekleyeceklerdi.Ama bugün ibre Beşiktaş'tan yanaydı.

Maç, Beşiktaş'ın kontrolünde başladı.Geçen maç şov yapayım derken kötü oynayan Quaresma, bu maç bir farklıydı sanki.Cristiano Ronaldo halt etmiş yanında dedik adeta.Diğer transferler Simao ve Almeida takıma alışmış, artık ileride harika organizasyonlar yapan bir hücum hattı vardı Beşiktaş'ın.Ligin tozunu attıran Trabzonspor kendi yarı sahasından çıkamadı ilk 45 dakika boyunca.Baskı üstüne baskı geldi ve en sonunda Simao'nun müthiş deparı sonrasında yaptığı asist ile öne geçti Beşiktaş.Ardındanda Quaresma'dan artık alıştığımız nefis vuruşlarından biri ile yıkıldı Trabzonspor.Beşiktaş'ın hücümlarını durdurmak için bir çok taktik faul yaptılar.Çok kez de oyunculara sert müdahaleler yaptılar.Biraz daha isabetli olsa ilk yarı da 4 gol atabilirdi Beşiktaş.


2. yarı başladığında Trabzonspor maça ortak olmak istediğini belli etti hemen.Hızlı bir atakla ve harika bir topuk pasıyla farkı bire indirdi.Beşiktaş savunması bu golden sonra sendeledi ve Trabzon bu arayı iyi değerlendirmek istedi.Brozek'in vuruşunda direğe takıldı golden hemen sonra gelen atakta bordo-mavililer.Beşiktaş sonraki 5-10dk içinde toparlanmayı bildi ve konsantrasyonunu maç sonuna kadar korumayı bildi.Harika bir duran top organizasyonunda Hugo Almeida'nın şutu direkten döndü, tabi kaleci Onur'un reflekslerinin hakkını vermek lazım.Toparlandıktan sonra heyecanlı bir maç izledik 20dk kadar sonra Beşiktaş yine oyunun kontrolünü eline aldı.İbrahim Toroman'ın yaptığı önemli müdahalelerin yanında kaçırdığı adamlar az kalsın beraberliği getiriyordu maça.Orta sahayı kuvvetlendirmek isteyen Schuster, o gün iyi bir performans çıkaran Nobre'yi çıkartıp Fernandes'i aldı.Fernandes maç eksiği olduğunu gösterdi fakat etkili şutları ile de bende bu takımdayım dedirtti.Aurelio hakkında da bir kaç şey söylemeden geçmeyeyim.Açıkçası bugün ki performansı ile Ernst'i pek aratmadı savunma anlamında ama onunda hücuma katkısı yeterli değil maalesef.Son dakikalarda ise iyice yorulan 2 takım oyuncuları uzaktan şutlarla yokladılar kaleleri.Gaziantep BB'nin Manisaspor'u yenmesiyle lider Trabzonspor kupaya veda etti.



Kevin Durant Mvp?


Kevin Durant; Geçen sezon sayı kralı olurken de bu ödül için adı sıkça geçiyordu. Geçen sene hem takımının durumunun çok iyi olmaması hem Lebron’un muhteşem istatistikleriyle hem Cleveland’ın durumu Lebron kazanmıştı Mvp’yi. Bu sezonsa Durant sayı krallığında yine 1. sırada. Hemde en yakın rakibine 2 sayı fark atmış durumda. İstatistikleri ise; 28.1 sayı, 6.4 ribaund, 2.9 asist ortalamaları var vede efficiency rakamı +24.42. Takımı ise 28-16 gidiyor ki bu Seatle ve Oklahoma organizasyonlarında en iyi durum ve Batı Konferansında 4.sıradalar. Durant’ın bu sezona ne kadar kötü başladığını sölemeden olmaz Dünya Şampiyonasından mıdır yoksa, takımın avcı konumundan av konumuna geçmesiyle mi alakalı bilinmez bu. Takımının tek lideri olduğu da bir gerçek Durant olmazsa Oklahama’nın sıradan bir takım gerçeğini göz önünde bulundurursak Durant’ın bu açıdan da eli çok kuvvetleniyor. Daha 3.senesinde olduğu unutulmamalı ama hemen hemen Kobe olgunluğunda oynuyor. Kevin Durant ve Oklahoma bu performansla devam ederse Durant Mvp için en büyük aday gibi gözüküyor ki benimde favorim kendisi.

Lebron ve Mvp?


Lebron James; Bu ödülün son 2 seneki sahibi ve bu sene Mvp ödülüne talip. Yazın takımından olaylı şekilde ayrıldı. Yeni takımına uyum sağladı tabi “kardeşleri” Dwyane Wade ve Chris Bosh ta etkili oldu bu uyumda. İstatistiklerinin düşmesi bekleniyordu vede düşünüldüğü gibi oldu. İlk 4 maçında 20 sayı, 5.8 asist, 5.8 ribaund ortalamaları vardı. Bu seviyelerde kalması bekleniyordu fakat o normal sezon mvp tartışmalarını duyduğu gibi çoştu. Ve Ocak ayında 32 sayı, 7.8ribaund, 9.2 asist ortalaması yakalayıp herkese “mvp olmak için kasıyor” dedirtti. Tüm sezon istatistikleri ise 25.9 sayı, 7.2 asist ve 7.2 ribaund vede efficiency rakamı(verimlilik) +26.69. Takımı ise 31-13 gidiyor. Mvp ödülünü kazanması için her şey tamam fakat takımının tek lideri olmaması yanında Bosh ve Wade gibi 2 süperstarın olması jüri de ödülü Lebron alırsa diğer 2 isme ayıp olur hissi yaratmıyor değil. Ayrıca bir diğer dezavantajı ise son 2 sezondur bu ödülü alması oldu. Nba’de biraz rekabet olsun, klasikleşmesin olaylar diye favoriye verilmeyen ödüller oluyor. Bu dezavantajları yüzünden biraz uzak gözüküyor ödüle. Ama rakamları ve takımının durumu ödül için gayet yeterli.

25 Ocak 2011 Salı

Mourinho-Valdano Meselesi

Aceto yazmış, bende şahsi yorumumu aktarayım bu konu hakkında.Valdano, Perez'in sağ kolu gibi Real Madrid'de.Perez de onu dinler genellikle.Valdano "Başkanım şu gitsin" derse o adam formayı kolay kolay giymez daha.Bu sene işler farklı çünkü Mourinho var.Mourinho çalıştığı bütün takımlarda tüm kontrol elinde olsun ister.Chelsea'de yeniden doğan takım onun ellerinde dev oldu.Avrupa'da başarısız Inter, onun kontrolünde 3 te 3 yaptı.Real Madrid söz konusu olunca öyle adama kolay kolay vermezler kontrolü.Mourinho'da haliyle biraz çatışma yaşadı ama sonucunu da lehine aldı.Valdano kadar sözü geçiyor artık Mourinho'nun hatta bazı konularda daha fazla.Valdano'nun etksini azalttı futbol takımı üzerinde.

Florentino Perez peki niye kabul etsin Mourinho'nun istediklerini , neden Valdano'nun uzaklaşmasına izin versin? Mourinho çok mu büyük teknik direktör diye mi ? Hayır tabiki sonuçta Real Madrid'in başına geçen ilk büyük teknik adam değil.Cevabı basit aslında.Florentino Perez, Barcelona'yı durduramıyor bu açık.2 senede hep farklı mağlubiyetler aldılar.Perez'in artık eli kolu bağlandı ve yapsa yapsa Mourinho yapar diyerek takımın başına geçirdi.Real Madrid toparlansın diye de Jose'nin bir dediğini iki etmiyor başkan.Barcelona'yı devirirse bu böyle gider ve daha da kalıcı olur Mourinho.Tersi durumda ise Valdano tekrar üste çıkar.

Onay Çıktı !

Beşiktaş son 4-5 yıldır yeni stad yapmak istiyor.Her sene Mayıs başı kazmayı vuruyoruz haberleri çıkar ama bir türlü anıtlar kurulundan onay gelmez.Sonunda bugün yapılan kurulda İnönü stadının yıkılması ve yerine yeni stat yapılması için onay çıktı.

Ben öyle her hafta maça giden,stattan çıkmayan biri olmadım hiç bir zaman.Takımı iyi takip ederim ama "tribün çocuğu" değildim.Çok fazla maça gitmişliğim de yoktur ama İnönü yıkılıyor lafı biraz garip hissettirmiyor değil.Beşiktaş'ın düşünmesi gereken 2 konu var.Stat nasıl olacak, Beşiktaş 2 sezon nerede oynayacak.

Stat için söyleyebileceğim sadece umarım atmosferi bozmayacak bir tasarım olur.Biletler ucuz olsun'a girmeyeceğim çünkü olmayacak TT Arena'dan görüyoruz.O yüzden yeni desibel rekorları kıracak bir stat olsun yeter Beşiktaşıma.

Kısa vaadede diğer konu daha düşündürücü.Böyle güzel bir kadro kurulmuşken, takımda bir hava yaratılmışken saçma bir statta oynamak kötü olur takım için.Kasımpaşa,Zeytinburnu gibi statlar bu takıma yakışmaz açıkçası.Olimpiyat stadı ulaşım sorunu itibarı ile çok zor olur taraftarlar için.TT Arena olursa çok iyi olur ama muhtemelen GS hasılattan yüzde isteyecektir.Saraçoğlu'nun olması gibi bir durum söz konusu bile değil bana göre.

Yıldırım Demirören'e göre Mayıs'ta kazma vuruluyor.Normalde 18 ay'da biter denmiş ama 24 ayı bulur diyor başkan.Umarım inşaat sırasında problem olmaz ve çabucak biter yeni stadımız.Şimdiden hayırlı olsun.

Sergio Ramos

Adebayor Real Madrid'de

Real Madrid en sonunda bir forvet transfer etti.Manchester City ve Real Madrid, Adebayor'u kiralama konusunda anlaştı.Ortada henüz bir rakam yok ama Real Madrid'in elinde satın alma opsiyonu var.Adebayor sevdiğim tarzda forvet oyunculardandır.Güçlü,uzun boylu oyuncuları severim.Togolu yıldız bunların yanında hızlı da ayrıca.Lige çabuk ayak uydurursa çok başarılı olur.



***************************

Edit: Opsiyon bedeli 14M Euro.

25 Ocak 1995



O, bu tekmeyi atarken hiç pişmanlık duymadı.
Türkiye'de futbol yorumculuğu yapabilen çok az insan var.Maalesef çok kişi yapıyor ama az kişi yapabiliyor bana göre.Bazı isimler de gündemde kalmak için iyiler ve hatta en iyilere "saldırarak" gündemde kalma telaşına giriyor.Bunlara son örnek yine bir efsaneye, Raul'a yapılmış bir harekettir.Video burda.

17 Ocak 2011 Pazartesi

Geçmiş Olsun !

Şampiyonluk bu maçla kaybedildi, bu kadar söylüyorum.Kimse bana şu kadar maç var daha demesin.Lig sonuncusunu yenemezsen şampiyon falan olamazsın.Şampiyon olursak burada özür dilerim herkesten.

15 Ocak 2011 Cumartesi

Brezilya 11/12

Formadan açmışken konuyu, Brezilya'yı da vereyim.Klasik görünümden farklı olmuş.Yenilik güzeldir bazen.Diğer belirlenen formalar için Footballshirtculture.com

Nike'tan müthiş transfer !

Daha önce anlaşılmıştı ama seneye geçerli olacak bu antlaşma.Uzun yıllar formasını Adidas'ın yaptığı Fransa Milli Takımı bundan böyle Nike'tan giyinecek.Yukarıdaki de yeni sezon formaları aman pardon tişörtleri.Formadan çok tişörte benzemiş, güzel olmuş ama.

Terbiyesizlik

Zamanında oynatmadı diye az kızmadık Mustafa hocaya.Haklıymışsın hocam kusura bakma, bu çocuktan adam olmazmış.Önce Guti'ye şimdi de Raul'a yaptığı terbiyesizlikten başka bir şey değildir.Yazıklar olsun sana verilen emeğe.

Ruud van Nistelrooy

Real Madrid forvet arıyor, daha önce de yazdım.Ortaya da bir çok süper yıldızın ismi atılmıştı.Hepsi büyük isimler.Son gelen iddia ise eski golcü Ruud van Nistelrooy hakkında.Madrid, 6 aylık kiralamak istiyor habere göre.Hamburg yanaşmıyor tabi.Bunu duyan Ruud, terkediyor antremanı.Bu kadar iyi top taşıyan Real Madrid hücum hattında canavar gibi top oynar Ruud, umarım transfer gerçekleşir.

14 Ocak 2011 Cuma

Marcelo

Real Madrid'e ilk geldiğinde "Yeni Roberto Carlos" deniyordu kendisine.İlk başta beklenen verimi alamadı ondan takım.Eleştirildi çokça."Koskoca Real Madrid'in sol beki Marcelo'mu olacak? " dendi birçok kez.Ashley Cole haberlerini hemen her sene gördük gazetelerde.Ama gözlemlediğim bir şey var.Marcelo takıma geldiği günden bu yana kendini çok geliştirdi.Eskiden sadece ileri çıkıp pek katkı yapmadan geri dönüyodu.Kral Kupası maçında da gördük ki artık öyle değil.Maçın gizli kahramanlarındandı adeta.Ortada Mesut-Ronaldo-Di Maria pas yaparken sol kanatın sorumluluğunu aldı hem de savunmada zaaflar vermeden.Bana kalırsa kusursuz bir oyun oynadı Marcelo bu akşam.Milli takımda da hak ettiği yeri bulacaktır ileriki zamanlarda.

Sen Başkasın Be !

Ronaldo, Mesut, Di Maria, Kaka var da bir eksiklik hissetmiyor değilim sahada.Sen hep başkaydın be kaptan, nerdesin ?

12 Ocak 2011 Çarşamba

Beckham Londra'da

Tottenham transferi yüksek sigorta bedeli yüzünden gerçekleşmeyen Beck, daha önce dediği gibi form tutmak için Tottenham antrenmanına çıkmış.

Forvet Kim Olacak ?

Real Madrid'de Higuain yılı kapattı.4 ay sonra antrenmanlara başlayabilir ama %100 form için bir yıl dedi doktorlar.Ki bu takımda %100 olmazsan oynayamazsın.Raul'un ahını alırsan böyle olur.Haliyle transfer düşünüyor Real Madrid.Hugo Almeida'yı istemişlerdi Beşiktaş'a kaptırdılar.Tevez,Agüero bu isimler gelmez.Torres imkansız zaten.Muhtemelen ŞL'de oynayabilecek bir oyuncu alacaklar, ligde idare ederler zaten.Adebayor mümkün olabilir.Benim fikrim ise gerek yok buna.Zaten gol makinesi bir Ronaldo var.Arkasına Özil-Kaka-Di Maria'yı koyarsan kimse tutamaz o 4lüyü.Yedekte de paşa paşa oturur Benzema.Sene sonunda da sağlam bir golcü ile bitirirsin bu işi.

7 Ocak 2011 Cuma

İtalya'da Transfer

Transfer döneminin açılması ile Serie A'da  transfer çalışmaları hız kazandı.Eski popüleritesini yakalamaya çalışan ligin takımları büyük isimler için devrede, satır başlıkları ile Serie A.

Juventus, forvet hattı için bazı isimleri gündeme aldı.Gilardino,Floccari,Toni ve Klose.Gilardino ve Floccari'nin gelme olasılığı çok düşük, 2sinin de takımları bırakmam diyor.Klose,Bayern'de çok mutlu değil,gelme ihtimali var ve iyi de olur Juve için.Toni ise bana kalırsa fazla yaşlı bu takım için.Sissoko, Avrupa'da bazı takımların gündeminde.Özellikle Wolfsburg'un 10M Euro vereceği iddia ediliyor.

Lazio'da aynı şekilde hücüm hattına takviye istiyor.Klose,Santa Cruz ve Macheda listedeki isimler.Macheda'yı Fergie bırakmak istemiyor o yüzden ancak kiralık gelebilir diyorum ben.Klose ve Santa Cruz, yararlı isimler olur Lazio için.


Son şampiyon Inter, yeni teknik direkötrü Leonardo ile transfer çalışmalarına başladı.İlk isim biraz uçuk.Kaka'yı istiyorlar fakat Jose'nin bırakacağını hiç düşünmüyorum.Ayrıca Parma'dan Zaccardo'yu Santon takası ile transferi de gündemde.Ranocchia transferi ardından sol bek için ise Evra'yı düşünüyor Inter.

Milan,Cassano transferi sonrası suskun.Ronaldinho'nun takımdan ayrılcağaını açıkladı.Listelerindeki tek isim Allegri'nin eski oyuncusu Lazzari.

Transferin bir diğer iddialı takımı Sampdoria.Cassano'nun Milan'a transferi sonrası hücüm hattı için ortada bir çok isim dolanıyor.Sergio Canales,Rosina,Diamanti,Biabiany,J.Rodriguez ve Maccarone.Canales,Real Madrid'ten ayrılmaz.Rosina'yı tekrar İtalya'da görmek güzel olur.Biabiany de kiralık şekilde gitmeli bana göre.

Bu,bu haftaki son postum.Haftaya haftasonuna kadar bir şey yazmama olasılığım yüksek.Şimdilik esen kalın.

5 Ocak 2011 Çarşamba

Deplasman Kralı Real Madrid

Real Madrid,son oynadığı Getafe deplasmanını da kazanarak La Liga tarihindeki 500. deplasman galibiyetini alarak bu alandaki liderliğini korudu.Listenin devamı şöyle:

Barcelona 450
A.Madrid 333
A.Bilbao ve Valencia 301.

Enzo

GOL programında söylenince aklıma geldi.Zidane'ın oğlu Enzo neler yapıyor bir bakayım dedim.Ya da google'da şöyle bir aratınca neler çıkacak merak ettim.

Enzo,95 doğumlu.Henüz daha 15 yaşında.Real Madrid'in U-15 takımında.Sezon sonu bir üst takıma çıkar tahminen.Oyun stili olarak babasına çok benziyor.Özellikle topun üzerinde dönerken soyadının Zidane olduğunu hemen anlıyorsunuz.Enzo, Real Madrid alt yapısındaki tek Zidane değil.Zinedine, bütün oğullarını sokmuş alt yapıya.Hatta biri kaleci.Neyse konu dağılmasın.

Enzo'nun ayrıca bir özelliği de 2 vatandaşlığı olması.İspanya doğumlu olduğundan Fransa'nın yanı sıra İspanya vatandaşlığı da mevcut.Bu yüzden hangisini seçeceği merak konusu.Daha önce İspanya'da oynadı küçük takımlarda.Gönül ister ki Fransa'da oynasın.

Geçmişe baktığımızda kötü bir Jordi Cruyff örneği var.Enzo, umarım babasının ismi altında ezilip kalmaz.Başarılı olmasını çok istediğim çocuklardan.3 seneye kadar Real Madrid A takımına çıkmasını umuyorum.O zamana kadar Zizou'nun videolarıyla idare edelim.

3 Ocak 2011 Pazartesi

2 Ocak 2011 Pazar

Transferin Gözdesi Macheda

Öncelikle herkese iyi seneler, umarım blog içinde iyi bir sene olur.Neyse gelelim habere.ManU'nun İtalyan golcüsü Macheda, Serie A takımlarının listelerine girdi.Peşindeki kulüpler ise Juventus,Lazio,Genoa,Parma ve Fiorentina.Macheda Roma doğumlu ama Lazio'mu yoksa Roma taraftarı mı bilemiyorum.La Gazetta'nın haberine göre bu taliplerden en yüksek ihtimalli kiralama yoluna başvuran Juventus.Oyuncunun menajeri Bonetto, Macheda'nın United'da ayrılıp ayrılmayacağını Alex Ferguson karar verecek diyor.Berbatov-Rooney 2lisinin yedeği sakat Owen iken, Macheda'yı yollamak biraz saçma olur bence, tabi son karar Sir'ün.