30 Kasım 2010 Salı

"Barselona’ya kazanmaya gelirsen kaybedersin"

Bülent Timurlenk'in nam-ı diğer Aceto'nun en sevdiğim sözlerinden biridir.Barcelona gibi bir takımı en iyi anlatan cümledir belki de.Jose Mourinho, geçen sene yaptığını yapmadı bunu.Belki de egosuna yenildi ilk defa.Çünkü bu sefer gerçekten kazanmak istiyordu.Eğer kazansaydı ilah olacaktı futbol tarihinde.Bir takımdan intikam böyle alınır diyecekti ama olmadı.Geçen sene Inter ile yaptığını yapacak kadro yok muydu elinde, vardı elbette.Fakat o geçen sene kaybetmemek istemişti sadece ve bunu çok iyi başardı.Bu sene "kazanma" üzerine gitti El Clasico'ya ve sonuç diğer bir çok takım gibi oldu.Real Madrid'de kimseye suç aramam.Bir alttaki postta "Neredesiniz?" demiştim, şimdiki oyuncuları eleştirmek değil, o zamanki Real Madrid'i özlediğimdendir.Bir dönem dünya futboluna damgasını vuran Los Galacticos'a.Şu durumdaki Barcelona'yı Camp Nou'da yenebilecek tek isimdi Mourinho.O da egosuna yenildi belki de hayatında ilk defa.Umarım Bernabeu tribünlerine zafer şarkıları duyarız ikinci yarı.Jose'nin hala elinde duran rekoru devam eder.Türkiye'de FB-GS derbisi için söylenen söz ile bitirelim:

"Kasımlar sizin olsun Mayıslar bizim"

Neredesiniz?

27 Kasım 2010 Cumartesi

El Clasico

Pazar olması gereken El Clasico, Katalan seçimleri yüzünden Pazartesi'ye alındı.Bu da 2 gün derbi izleyecek olan futbolseverlere yaradı tabi.Gelelim El Clasico'ya.Geçen sene baya iddalıydık Real Madrid tarafı olarak.Ancak hüsranla bitmişti bu iddamız.Bu sene biraz daha farklı.Kaka gibi bir yıldızın yokluğu var fakat Mesut gibi bir güce sahip Beyazlar.Takıma bu kadar çabuk uyum sağlamasını beklemediğim Mesut, neredeyse Ronaldo'yu gölgede bırakacak.Umarım maçta da bu performansını sergiler.Şu ana kadar Messi'nin 13 Ronaldo'nun 14 golü var.Onların arasında da gol savaşı maça yansıyabilir.

Puan durumuna baktığımızda Real Madrid 1 puan önde.Bu yüzden Camp Nou'da en azından yenilmemesi lazım Los Galacticos'un.İstatistiklere baktığımızda ilginç bir bilgi daha göze çarpıyor.Real Madrid en çok golü 2. yarının ilk 15 dakikasında atmış.Barcelona ise 2. 15 dakikasında.Bu da olası bir Real Madrid golünde Barcelona'nın cevabının ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir.Benim düşüncem ya 0-0 bitecek ya da çok gollü bir maç.2-1,1-0 gibi skorlar bu maça göre değil.

Basına yapılan El Clasico yorumlarıyla bitireyim.

Jose Mourinho : ''Chelsea veya İnter ile Barcelona'ya gittiğimde de zevkliydi. Şimdi Real Madrid ile daha zevkli olacak''

''Barcelona herşeyi kazandı ama hiçbir zaman Real Madrid'in stadı Santiago Bernabeu'da bir Şampiyonlar Ligi finali kazanamadı ve kimbilir 30-40 yıl bu fısatı bir daha yakalayamayacak''

''El Clasico, La Liga'daki 38 maçtan biri. Daha önceden Nou Camp'a başka takımların başında, ölüm kalım maçları için çıktım. Barça-Chelsea veya Barça-İnter devam ya da tamam maçlarıydı, ama bu kez farklı. Sadece elemeli maçlarda olan hava pazartesi günü olmayacak, yani maçın tuzu ve biberi eksik olacak. Bir Şampiyonlar Ligi yarı finali değil''

Cristiano Ronaldo : "Çok formdayız. Bundan daha iyi bir zamanda Nou Camp'a gidilmezdi. Geçen sezondan çok farklıyız. Ne lig ne de Şampiyonlar Ligi'nde kaybettik. Çok heyecanlı bir maç olacak ve çok iyi bir dönemde olduğumuz için kazanacağımıza inanıyorum"

"İyi olan kazanacak. O da Real Madrid."

Iker Casillas: "Barcelona moda. Moda da geçicidir."


Xavi: "Real Madrid'i yenmek orgazm gibi!"

11 Kasım 2010 Perşembe

Hepsinden Önce, O Bir Futbolcu!

David Beckham, futbolun en büyük markalarından biri.Hatta en büyüğü bile denebilir onun için.Yaptığı en ufak hareket bile basının malzemesi oluyor,hatta bu hareketleri çekmek için milyon dolarlar veriliyor ona.Ama o her şeyden önce bir futbolcu olduğunu her demecinde açıklıyor.United ve Madrid'den Galaxy'e gitti.Artık bitti dendi ama Milan'da kiralık oynadığında kim olduğunu gösterdi.Sakatlanmasa Dünya Kupasına'da gidecekti ama olamdı işte,çok istersin ama olmaz bazen.En son söyledikleri futbol sevgisini bir kez daha ortaya koyuyor.40'ımdan önce bırakmam diyor Beck.Şimdi Galaxy ile 1 yıllık kontratı daha var.Daha sonra Avrupa'ya dönmesini isterim.City hariç her takımdan teklif alabileceğini söylüyor.Seviyoruz seni David Beckham.

4 Kasım 2010 Perşembe

Ruben de la Red

Real Madrid altyapsının genç yetenklerinen biriydi.Bir sezonluk Getafe macerası dışında hep giymişti Madrid formasını.Sağlığı peşini bırakmadı.Puerta,Foe gibi olmadı o neyse ki.25 yaşında, gözyaşları ile bıraktı futbolu.Ama yine de kopmadı Real Madrid'ten.Genç takımda antrenör olacak.Hayali ise A takımda teknik direktörlük.Valdano'nun sözüyle bitirelim: "De la Red bundan sonra Mourinho'nun laboratuarının da bir üyesi olacaktır"