26 Temmuz 2010 Pazartesi

Ve Büyük Kaptan'ın Vedası





Kaptan,Bay 7 ne derseniz deyin.İspanya futbol tarihinin en istikrarlı golcülerinden biri.Real Madrid'de kırılmamış rekorların yanında,takımda kurduğu çete ile de anılacak Raul.Ama kimsenin ona kötü bir şey söyleme hakkı yok.Real Madrid tarihinde nice efsaneler geçmiştir fakat Raul,efsanelerin efsanesidir.












25 Temmuz 2010 Pazar

Fotoğraflarla 15 Yıl

Sayılarla Madridista Guti

Resme tıklayarak büyütebilirsiniz.

Guti


Real Madrid'e hayatını verdi.Asla bir 11 oyuncusu olarak göze çarpmadı ve gösterişten hep uzaktı.Takıma sağladığı katkılar tartışılmaz.Şimdi yolu bizim bu taraflara düştü.Gözyaşlarını tutamamış 15 yıldır formasını giydiği takımdan ayrılırken.Valdano "Türkiye'de başarılar" diyerek iyi dileklerini sundu Guti'ye.Salı günü imza atması bekleniyor.Onu yakından izlemek keyifli olacak.Beşiktaşımıza hayırlı olsun!

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Bunu Çözün Bakalım!

Bu sene bir çok teknik direktör bu ve bunun gibi birçok zor problemleri çözmeye çalışacak.Mourinho'nun antreman günlüğünden notlar.

Real Madrid'in Transfer Haberleri #7

Geçen sene başlattığım bu seriye devam ediyorum.Geçen sene haberlerin çoğu doğru çıkmıştı,o yüzden bu sefer daha dikkate alıyorum bu haberleri.Sıradaki isim Almanya'nın bu seneki en iyi oyuncularından Mesut Özil.16 M Euro gibi bir para dönüyor ortada.Real için bu para hiçbirşey.

Mesut gelirse ne kadar oynar?Akıllara ilk bu soru geliyor.Çünkü onun oynadığı mevkinin sahibi Kaka.Geçen sezon bekleneni veremedi Kaka.Takımdan ayrılması şuan söz konusu değil.Tahminimce gitmez zaten.Mesut orda yedek olur diye düşünüyorum.Tabi son söz Mourinho'nun.

Mesut'u bu sene çok beğendi herkes.Bana kalırsa bir süperstar olamaz ama iyi bir görev adamı olabilecek kapasitede.Real Madrid'de oynayabilecek kalitede olduğu konusunda bazı endişelerim var.Keşke önce Arsenal gibi bir basamaktan geçse de büyük takımlarda oynamaya alışabilse.Yoksa çook yıldızlar kayıp gitti Ciduad Real Madrid koridorlarından.

16 Temmuz 2010 Cuma

Pedro Leon

Transfere kanatlardan başladı Real Madrid.Sol kanat için Di Maria'yı ve şimdi diğer taraf için Leon'u kadrosuna kattı.6 yıllık bir sözleşme.Madrid'in küçük çocuğu Getafe'den.Mourinho geniş bir kadro istiyor anlaşılan.Başkanın açıklamasına göre daha çok İspanyol futbolcu transfer edilecek.Acaba İspanya'nın kupayı kaldırmasının bir etkisi var mı yoksa ileride düşünülen yabancı sınırlaması için mi?

13 Temmuz 2010 Salı

Fabregas Sorunsalı

2010 Dünya Kupası'nı kazanan İspanya'nın soyunma odasından bir kare.Herkes görmüştür zaten.Fabregas'a Barça forması giydiriyorlar.Fabregas pek istemese de giyiyor formayı.Zaten birçok kişi biliyor Barcelona'ya gitmek istediğini.Fakat bu transfer ne kadar etik?

Kulüplerin durumuna bakalım.Barcelona her ne kadar daha avantajlı dursa da,orta da bir mali sıkıntı var.Arsenal ekonomisi çok rahat bir takım.Bunun olmasında elbette ekonomist Wenger'in parmağı var.Barcelona ise daha geçenlerde borçlarını kapatmak için 150M euro kredi aldığını açıkladı.Arsenal 50M euro gibi bir ücret istemişti Fabregas için.Barcelona bu transferi gerçekleştirmek için Ibrahimovic'i satabilir.Ama İsveçli golcünün 50M edeceğini hiç sanmıyorum.

İşin ekonomik boyutunun dışına çıkalım.Bu blogda hep bir Barcelona düşmanlığım vardır.Ama şimdi tarafsız düşünüyorum.Fabregas Barcelona alt yapısında yetişmiştir.O takım taraftarı olması da çok doğaldır.Fakat onu ordan kapıp dünya yıldızı yapan -zamanında birçok yıldızı yaptığı gibi- Arsene Wenger'dir.O yüzden Fabregas üzerinde Barcelona'dan daha fazla emeği olduğunu düşünüyorum.Fabregas'ın da bunu düşünmesi gerektiğini ve doğru seçimi yapmasını öneririm(ne kadar umursar orası ayrı).Yani işin özü şu,ben buldum,sen benden aldın büyüttün ve şimdi senden geri alıyorum.

Forma giydirme olayını görünce aklıma Mehmet Topuz olayı geldi.Acaba Fabre,Real Madrid'e gider mi?

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Bir Kupa Daha Bitti | Hollanda 0-1 İspanya

Ortada geçen bir maç oldu bana göre.Birçoğumuza göre maçın kaderini Iniesta değiştirmiş olsada bana göre maçın kaderini Robben belirlemiştir,hemde 2 kere.


Casillas'ın hakkı yenemez tabi,ilk pozisyonda top ayağına çarptı fakat 2. pozisyonda ustalıkla kurtardı topu.Sahanın diğer tarafında Stekelenburg(doğru mu yazdım bilmiyorum)'da iyi işler çıkarsa da savunma hatasını affetmeyen Iniesta'nın şutuna yapacak pek bir şeyi yoktu.Daha önce aynı şekilde Chelsea'yi yakan Iniesta,şimdi de Hollanda'nın -3.kez oynadığı finalde- ipini çekti.

Hollanda'nın efsane ismi Johan Cryuff'un oluşturduğu futbol sistemini yıllar sonra Hollanda'ya karşı başarılı bir şekilde kullandı İspanya.Finalin belki de en ironik olayıydı bu.Ömer Üründül'ün güldüren sözleriyle,vuvuzela ile,hayalkırıklıkları ile vs. bir kupa daha böylece bitti.

Herşey güzel de şu kupada 23 tane ay-yıldızlının eksikliğini siz de hissetmediniz mi?

8 Temmuz 2010 Perşembe

Toy Story 3

Uzun zamandır filmler hakkında yazı yazmıyordum.Bunun sebebi elbette çok sinemaya gitmediğimdendir.Biraz nostalji birazda öneri üzerine Toy Story serisinin 3. filmini izledim.3D olarak pek bir katkısı yoktu o yüzden o konuda bir şey söylemeye gerek yok.Gelelim filme;

Hikaye güzel olmuş.Yıllar sonra çıkan filmde hala Andy'nin çocuk halini görseydim hayal kırıklığına uğrardım.Tam da üniversiteye gireceğim yılda çıkması,beni çocukluğuma götürdü.Bizim elemanların yine güzel bir maceraları var.İzlemeyenler için anlatmıyorum olayları.Yer-yer güldüren,yer-yer hüzünlendiren bir film oldu.Evet gerçekten duygulandığım anlar oldu.Bir animasyon harikası diyebilirim film için.

Filmin en duygulandıran sahnesi benim için,Andy'nin oyuncaklarını ufak çocuğa(adını hatırlayamadım şimdi) tanıtmasıydı.Ne de güzel anlattı oyuncakların hikayesini.Tereddütte kalanlar,kesinlikle izlemelisiniz bu filmi.

Ve bitirirken,

Sonsuzluğaa ve ötesineeeee!

Devam.

  • Tatil bitti.Güzeldi her şey,buraya yazarım belki sonra tatil anılarımı.
  • Dünya futbolundan bir haberdim tatil boyunca,kupayı izledim tabi.
  • Gönül isterdi ki,Uruguay çıksın finale ama olmadı.Olsun,en azından kupa,hiç almayan birine gidecek.Gönlüm,her ne kadar Brezilya'yı eleseler de,Hollanda'dan yana.2 final oynamışlar zamanında.E alsınlar artık!
  • İspanya favori olarak görünüyor fakat finalde işler değişebilir.
  • Jabulani şöyle böyle tartışmalarına son noktayı Gio attığı golle koydu.Kimse topa laf etmesin.