25 Eylül 2009 Cuma

Ariel Milli Takımda!!


Çok büyük umutlarla geldiği Fenerbahçe'den kötü ayrılmıştı Arjantin'in eski 10 numarası.Ve 6 yıl sonra Maradona onu tekrar milli takıma çağırdı.Son vuruşunu yapacak mavi forma ile Gana karşısında.Eski oyuncuları milli takımda görmeyi severim nostalji yaşatacak bize Diego.Umarım onlarsız bir kupa izlemeyiz kara kıtada.

Şaban Oğlu Şaban


Tüm zamanların en komik filmi seçildi.Nerde mi?Dünyanın en büyük film sitelerinden olan IMDB'nin oylamasında.Hemde açık ara fark ile.Oylama halen sürüyor.Listede daha birçok komedi filmi yer alıyor.Burdan başta Kemal Sunal olmak üzere bütün oyuncularımızı saygıyla anıyoruz.

Listeye bakmak isteyenler şuraya tıklayabilirler.

24 Eylül 2009 Perşembe

Ronaldo-Messi-Ibrahimovic


La Liga'nın Kaka ile beraber 4 büyük yıldızından 3'ü bu isimler.Daha birçok yıldız var fakat bu 3 isim sezon başından beri en çok göze batan isimler.Transfer döneminde Real Madrid ve Barcelona'ya katılan Ronaldo ve Ibrahimovic'in alacakları paralar ile çok konuşuldu.Önce Ronaldo'nun aldığı parayla Ibrahimovic'in alacağı para karşılaştırıldı.Daha sonra Messi yeni kontrata imza attı.Onun geçen sezonki başarısından dolayı aldığı parayı normal buldu herkes.Fakat benim merak ettiğim bu paraları neden eleştirildiğidir.

Bu yıldızların takımlara alınma nedenleri var elbette.Sırf gösteriş olsun diye,kulübün marka değeri yükselsin diye verilmiyor onca para.Bu isimler kendilerini kanıtlamışlar dünya çapında.Ibrahimovic'in yeteneklerini bilmeyen yok + oynadığı her kulüpte şampiyon oldu.Ronaldo orta saha oyuncusu olmasına rağmen 42 gol attı bir sezonda.

Yani kısaca anlatmak istediğim,bu isimler bu paraları hak ederek alıyor.Bunu da sezon başı istatistiklerine yansıttılar.Messi 4 maçta 5 gol,Ronaldo 4 maçta 5 gol Ibrahimovic 4 maçta 4 gol.

23 Eylül 2009 Çarşamba

Kısa Notlar

*PES10
  • Blog'a giremiyorum.O yüzden yazmak istediğim birkaç yazıyı yazamadım.Xerez maçı yazısı bu yüzden yalan oldu.Artık Villareal maçından sonra bakarız.
  • Okullar açılıyor blogu güncel tutmak artık çok daha zor fakat elimden geleni yaparım.
  • Lastfm ve Myspace'i yasaklayanlara selam olsun.
  • Romario Sosyalist partiye girmiş.Amaç yardım.Burdada Hakan Şükür'ün öyle bir olayı vardı sanki.
  • Roberto Carlos Fenerbahçe'den ayrılıyor.Sanırım son 2 maçını da yapıp ülkesine dönecek.Bi ara çocuklarla iyi anlaşmasından dolayı Real Madrid'in çocuk takımında antrenötlüğe başlaması söz konusuydu.Keşke gerçekleşse.
  • 2 günlük bayram ziyareti sonucunda dershane ödevlerini yetiştirmek zor oldu.Fizikçi insafın var mı?
  • Şimdilik bu kadar yeter herkesin geçmiş bayramını kutlar,okula başlayanlara başarılar diliyorum.

20 Eylül 2009 Pazar

PES 2010 Demo Üzerine

*PES 2010

Öncelikle tüm müslüman aleminin bayramını kutlarım.Demo indirmek gibi bir huyum yoktur hatta oyunun tamamını göremediğimiz için sabırsızlığım artar,sinir olurum.Ama gerek PES 2009'dan sıkılmam gerekse de FIFA'nın 2009'daki yükselişi merakımı doruklara çıkardı ve demoyu denemeye karar verdim.

Demo içinde sadece exhibition maç yapabilirsiniz.Fransa,Almanya,İtalya ve İspanya milli takımları ayrıca Barcelona ve Liverpool kulüpleri seçebileceğimiz takımlar arasında.Ville Marie Stadyumu ve Anfield stadyumu seçilebilen stadlar arasında.Maçları sadece 5dk ayarlayabilirsiniz.Yani tipik demo işte.

Oyunu oynamamla beraber ilk birkaç maç alışma sorunu yaşadım.Çünkü kontroller çok değişmişti.Bu değişim olumlu yönde olmakla beraber topu dribblinglerde bazı oyuncuların ayağından fazla açması gibi olumsuz yönlerde mevcut.Maç atmosferini her oyunda iyileştireceklerini söylerlerdi fakat hiç olmazdı.Bu oyunda maç atmosferi hoşuma gitti.Maç öncesi introlar da gelişmiş.

Oyunun duyurulan yeni özelliklerinden takım stratejisi ve oyuncu kartlarına gelelim.Takım stratejisi oyunu doğrudan etkiliyor fakat bunu maç içinde sık sık uygulamak oynadığınız kişinin sinirini bozabilir.Oyuncu kartları ise aynı mevkide oynayan oyuncuları birbirinden ayırmak için ideal bir yöntem olmuş.Mesela Sergio Ramos ve Dani Alves birbirine yakın yıldızlar fakat oyun içindeki davranışları çok farklı.

FIFA'dan tanıdığımız overall özelliği de oyuna güzel bir renk katmış.Oyuncuyu oynattığınız mevkiye göre overall'da değişme gözlenir.Örnek verecek olursak Messi normal pozisyonunda 84 overall'a sahipse defansa koyduğumuzda bu overall 40-50 gibi değişebilir.

Genel olarak bakıldığında güzel bir oyun yapmışlar.Ekim ayında kavuşabileceğiz oyuna.Benim merak ettiğim bir türlü çözemedikleri organizasyon ve lisansları nasıl oldu yeni oyunda.

17 Eylül 2009 Perşembe

CR9 | Real Madrid

Cristiano Ronaldo'yu pek sevmezdim zamanında.Ama son zamanlarda ona olan sempatim baya arttı.Şimdi "tabi artacak adam Real Madrid'e geldi" diyebilirsiniz fakat tam da öyle değil.Real Madrid'e transferinin de etkisi var fakat asıl sebep bu değil.Ronaldo sempatimin artmasının sebebi Manchester United'daki şımarıklığının Real Madrid'de pek de görülmemesi.Nedeni de şu diye tahmin ediyorum.Ronaldo ManU'da çok sivrilen bir oyuncuydu.Ordada yıldızlar vardı fakat ordakiler medya da fazla yer almıyor sadece sahada görebiliyorduk.Ama Real Madrid'de işler farklı.Başta Florentino Perez,ardından Real Madrid ve son olarak oyuncular sık sık İspanyol ve Dünya basınında yer aldı.Ronaldo'da bu durumda Manchester'da olduğu kadar sivrilemedi.Üstüne de arka arkaya atmaya başladığı goller ile sempatim arttı.Maçtaki hırsıda cabası.Vesselam Ronaldo umarım böyle hırslı futboluna devam eder.Bizde geçen seneden verdiğimiz kupaları bir bir geri alırız.

16 Eylül 2009 Çarşamba

C-Ron'dan 2 Frikik


Dün akşam Beşiktaş'ın maçını izleyebildik sadece.Tabi aynı zamanda oynanan diğer takımları maçı güme gitti.Real Madrid yeni kadrosuyla devler ligindeki ilk maçını Zürich karşısında 2-5lik bir galibiyet ile aldı.Geceye damgasını vuran isim "en pahalı oyuncu" olan ve 2 güzel frikik golü ile Ronaldo oldu.Maç hakkında yorum yapamayacağım.Ronaldonun golleri burda mevcut.İlgimi çeken ise Real Madrid'in forma sponsorunun olmaması.Formayı harika gösteriyor.

Zürich
Real Madrid
2Goals scored5
5Shots on target7
2Shots wide6
2Shots blocked4
2Yellow card6
0Red card0
17Fouls committed14
3Corners6
5Offsides2
33' 16''Ball. Poss. (time)36' 15''
47%Ball. Poss. (%)53%

Beşiktaş 0-1 Manchester United


Dün çok güzel bir maç izledik.Yenilmemize rağmen takımın savunmasından memnundum.Hatta ofansif anlamda da 1-2 oyuncudan da memnun kaldım.Ancak bizim forvet ihtiyacımızı dün akşam bir kez daha gördük.Ofansif anlamda birkaç güzel atak dışında hiç yoktuk.Taraftar golden sonra gereken desteği vermedi.

Oyunculara gelirsek.Hakandan başlayalım.Günün kahramanlarından biriydi.Harika bir oyun koydu ortaya.Özellikle Carrick'in şutuna karşı atlayışı güven verdi.Gelelim savunmaya.Savunmada iyi olduğumuzu düşünüyorum.Şanssız bir gol yedik.Kanatlarda Nani ve Valencia gibi hızlı oyunculara karşı iyi bir savunma yaptık.Özellikle Deli İbo çok iyidi.Orta sahada ise Ernst görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi.Serdar Özkan'dan beklenmedik bir performans geldi.Yusuf'a söylenen telefon kulübesi laflarından iyi gaz almış ki sürekli artislik paslar peşinde,kendini Antep maçında sanıyor galiba.8M Euroluk adam sahada yoktu.Nobre zaten vasattı hiç etki edemedi oyuna.Nihat keşke daha erken girseydi.Tello'nun ilk 11'de başlaması gerekirdi.

Kısacası daha güzel bir kadro bu maçta puan/puanlar getirebilirdi.Ama yinede güzel bir mücadele izledik takımımızdan.İleriki maçlar için umut verdi.

Beşiktaş
Man. United
0Goals scored1
1Shots on target6
5Shots wide7
2Shots blocked1
2Yellow card1
0Red card0
10Fouls committed10
9Corners4
3Offsides6
29' 24''Ball. Poss. (time)33' 51''
46%Ball. Poss. (%)54%

13 Eylül 2009 Pazar

Sezonun İlk El Classico'su

PES09'da idi.Kuzenimle(Cambaz) beraber kadroları güncelleyip bir maç yapalım dedik.30dk maçta uzatmalara gidince resimdeki gibi ilginç bir skorla bitti maç.Ve maçtan yakaladığım en güzel kare bu oldu.

Maçı anlatmak gerekirse;baya sert bir mücadele oldu.3'ü Real Madrid(Pepe,Marcelo,Raul Albiol),3'ü Barcelona(Iniesta,Toure,Dani Alves) olmak üzere toplamda 6 kırmızı kart maçın sertliğini gösterir diye umuyorum.Maç içinde de sık sık tartışmalar yaşandı.Maça Real Madrid;Casillas-Marcelo-Ramos-Pepe-Albiol-Xabi-Ronaldo-Kaka-M.Diarra-Raul(Van der Vaart)-Benzema,Barcelona ise Valdes-Puyol-Pique(Milito)-Dani Alves-Maxwell-Toure-Xavi-Iniesta-Henry-Ibra-Messi 11'yle başladı.

Maçın ilk yarısında oyun Real Madrid'in elindeydi.Barcelona ard arda gelen gollere yanıt verebiliyordu fakat ilk yarıyı Real Madrid önde kapattı.2.Yarıda biraz daha toparlanan Barcelona gollere yanıt vermeye devam etti.Özellikle Ibrahimovic bu yarıda harikalar yarattı.Maç uzatmalara gitmişti.Uzatmalara geldiğimizde Kaka'nın şovuna tanık olduk.Kaka uzatmaların ilk yarısında gerek asist gerekse gollerle takımına üstünlük sağladı.Uzatmaların 2.devresine geldiğimizde Real Madrid'in özellikle savunmada gördüğü kırmızı kartlar başına bela olmuştu.Barcelona'nın da kırmızı kartları vardı fakat Barça kırmızı kartları orta sahada görmüştü daha çok ki zaten Messi orayı çok iyi toparladı.Neyse gelelim 2. uzatma devresine,Real Madrid savunmasını Pepe,Ramos ikilisi koruyordu sadece.Onların üstüne gelen Ibrahimovic-Messi-Henry üçlüsü ise aralarında paslar yaparak savunmayı aşabiliyorlar,üzerine birde Xavi eklenince kontrolü zor bir maç oluyordu.Ama yinede iyi direndi Real Madrid fakat uzatmalarda atılan 2. golden sonra ipler kopmuş maç Barcelona'nın eline geçmişti.Henry burda sahneye çıkmıştı.Kornerlerden dönen toplara teknik vuruşlar yaparak gole çeviren Fransız yıldız maçın kahramanları içindeydi.Maç uzatmalarla 120 dk diyor ve Barcelona'yı tebrik ediyorum.

Getafe ve Burger King

Az önce NTVSPOR'da Getafe-Barcelona maçının tekrarı veriliyordu ve o zaman gördüm bu formayı.İlk görüşte şaşırdım çünkü sponsorun Burger King olduğunu bilmiyordum.Ama formaya güzel bir renk katmış.Futbolun arkaplanda kaldığı bir ülkenin firmasının reklamını futboluğun merkezi bir ülkede görmek ne güzel!

11 Eylül 2009 Cuma

Bernabeu Yenileniyor


Florentino Perez,Real Madrid'in başına 2. kez geldiğinde amacı sadece sportif başarı ve yüksek bedelli transferler değildi.Real Madrid'i her alanda 1.sınıf yapmaktı.Marka değeri olarak çok yüksek bir takım Real Madrid.Böyle bir takımın stadıda 5 yıldızlı olması gerekirdi.Bernabeu harika bir stad fakat 5 yıldızlı değildi.Stada seviye atlatarak 5. yıldıza çıkardılar.Dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden birinin sahibi olan Perez'de stadı daha modern bir stad haline getirmek ve yeni bir gelir kapısı elde etmek için kolları sıvadı.Guggenheim müzesinin mimarisinden etkilenmişler.Stada büyük paralar harcanmaya devam edecekler.Guggenheim müzesinin resminide koyup postu noktalayalım.

7 Eylül 2009 Pazartesi

Gökhan Zan

Galatasaray'da efsane olmak istediğini söyledi Gökhan Zan.Tipik yeni transfer lafları bunlar.Fakat Gökhan bu lafı ile kişiliksiz olduğunu gösterdi bana göre.Beşiktaşta her türlü cam adamlığına karşın sürekli oynadın ve bunca sene sonunda "Galatasaraylı Gökhan Zan olarak anılmak istiyorum." demesi hiç hoş değil.Galatasaray taraftarınında Gökhan'ı efsane olarak kolay kolay kabul edeceklerini düşünmüyorum.

Best Photo of Preseason

Real Madrid resmi sitesinde hazırlık döneminin en iyi resimlerini oylamya sunmuş.Oy vermek isterseniz burdan.Benim en çok beğendiğim resim bu oldu.Daha sonra Kaka'nın resmi var ama bu resim ayrı bi hoş.Ronaldo'nun suratındaki hırsı görmek insanı mutlu ediyor.Umarım bu hırs sezon boyunca sürer CR9.

6 Eylül 2009 Pazar

Arjantin-Brezilya

Arjantin'in gruptaki durumu,Brezilyanın neredeyse garantilemiş olması..hiçbiri umrumda değil.Umrumda olan tek şey sahadaki futbol,tribündeki dans vs.Rengimiz Bellidir!!

5 Eylül 2009 Cumartesi

Real Madrid-Marca


Az önce Lambuja Blog'da gördüm.Marca'nın sitesinde kendi Real Madrid kadronuzu yapıyorsunuz.Ortalama kilo,toplam değer gibi güzel verilerde veriliyor.Benim yaptığım kadro yukarda.

4 Eylül 2009 Cuma

Kısa Notlar


  • Roma küme düştü yazısından sonra oynamaya devam ettim ve Roma Serie B'den C'ye düştü.24 yıllık Real Madrid oyunumdan sonraki en ilginç oyunum oluyor.
  • Normalde bugün bitmesi gereken yoğun program 1 hafta daha uzadı ve 1 hafta daha sabah erken kalkmak lazım.Oruçlu oruçlu zor olsada dayanıyoruz 1 hafta daha.Sonra mı?...Sonra birkaç gün tatil ve tam gaz devam.
  • FM09'dan sıkılığ güncel kadroyla 2008'e geçtim.08'in daha iyi olduğunu anladım.
  • İftarlarda çok yiyebileceğimi düşünüyorum ve hep sofraya ekstra şeyler koyuyorum.Sonucu felaket.Yemeyi çok istediğim şeyleri yiyemedim kalkmak zorunda kalıyorum güzelim sofradan.
  • Dershanem çok garip hocaların All-Star karması gibi.Her hocadan hergün farklı bir numara çıkıyor,anlamak güç.
  • The Simpsons Movie'yi daha yeni izleyebildim ve izlemeyenlere öneririm.
  • Chelsea transfer yasağı almış,Abramoviç gibi adama büyük ceza gerçi "yasak olmasa kimi alacaklar sanki?" diyesi geliyor insanın ama olsun adam o kadar para yatırdı.Kadorsu olsa da ŞL hayallerini en azından 1 sene erteleyecekler yada Rus avukatlar devreye girip bu işi çözecek.
  • Twitter denen bu olaya bende dahilim artık.

1 Eylül 2009 Salı

Roma Küme Düştü

Haber Championship Manager 01/02 oyunundan elbette.Bilenler bilir.Roma'nın bu oyunda bi ekstra gücü vardır.Batistuta-Totti-Montella 3lüsü ve Cafu,Candela,Emerson gibi yıldızlarıyla ve Fabio Capellosu ile neredeyse yenilmez bir güçtür Roma.Benim oyunumda da aynen öyleydi.Yıllarca şampiyonluğa ambargo koydu Roma.Ardı ardına gerçekleştirdiği büyük transferlerle de gücüne güç katıyordu.Sonra Capello emekli oldu ve herşey öyle başladı.Roma'nın kadrosu yaşlandı.Yeni gelen teknik adamlarda fayda etmedi Roma'ya.Kadro giderek yaşlandı yıldızlar birbir ayrıldı kadrodan.Yanlış transfer politikasıda bunlara eklenince 2011/12 sezonunda Roma veda etti lige.Evet oyun çıktığından beri oynarım bu oyunu ve ilk defa Roma'nın küme düştüğünü görüyorum.Fenerbahçenin,Beşiktaşın,Galatasarayın küme düştüğünü,Barcelona'nın La Liga'dan düştüğünü gördüm.Juve ve Inter'i de gördüm fakat Roma'nın düşebileceğine hiç ihtimal vermemiştim.Sonunda o da oldu.