31 Ağustos 2009 Pazartesi

Granero

Ramazanda iftara git-gel,dershane ve dersler derken bi hayli ihmal ettim blogu.Daha güncel olmaya çalışacağım.Açılışıda Granero ile yapalım dedim.Adı çok hoşuma gitti.İyi bir oyuncuya da benziyor.Umarım sonu Portillo gibi olmaz.

27 Ağustos 2009 Perşembe

Robben Bayern'e-Sneijder Inter'e


Galacticos ile birçok oyuncu geldi ama birçoğunun da gideceği belliydi.İçlerinden kalma ihtimali en yüksek olan Robben Bayern'e 25M Euro'ya,Sneijder Inter'e 15M Euro'ya transfer oldu.Huntelaar'ı anladımda bu isimleri yollamak akıl karı değil diye düşünüyorum.Sneijder,Alonso ile orta sahayı halledebilirdi ve Robben'de boş kanadı doldurabilirdi.Akıllarda bir soru işareti yok değil.Boş kalan kanada bir transfer yapılacak mı?Yoksa Gonzalo'ya mı kalacak o kanat?Bunu önümüzdeki zaman diliminde göreceğiz.

Kuralar


Grup kuraları çekildi.Beşiktaş'ın rakipleri ManU,CSKA Moskova ve Wolfsburg.CSKA dışında herkes şampiyon oldu kendi liginde.Real Madrid'in rakipleri ise Milan,Marsilya ve Zürih oldu.Real nasıl olsa çıkar gruptan biz Beşiktaşımızın grubunu değerlendirelim.

ManU Ronaldo ve Tevez'den sonra kadrosuna Owen ve Valencia gibi 2 önemli isim kattı fakat bu 2 ismin performansı merak konusu.Bizi en çok zorlayacak takım olur ama kendi sahamızda kazanabilirsek çok büyük avantaj olur.Ayrıca son finalist olmasıda ayrı bir güç unsuru.CSKA'ya gelince onlar bizim en kolay rakibimiz olacak gibi.2 maçta da galibiyet almak lazım.En çok merak ettiğim maçlar ise Wolfsburg maçları olacak.Son Bundesliga şampiyonu olamaları beni biraz endişelendirebilir fakat Sivas'ında çok çektiği Avrupa tecrübesi meselesi onları etkileyebilir.

Yani erken tahmin yapmak gibi olmasın ama ManU'dan 3,CSKA'dan 6,Wolfsburg'dan en kötü 3 puan alabilirsek 12 puanla üst tura çıkarız diye düşünüyorum.Tabi 3 ön libero ile çıkmazsak sahaya.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Unutulan CM Efsaneleri | Maxim Tsigalko


Veee yeni bir seri ile karşınızdayım.Bu seride zamanında CM serilerinin efsane olmuş oyuncularının fakat şimdi piyasada olmayan oyuncuların kariyerlerini yazacağım.Tabi bu yazdıklarımda Vikipedi'nin yardımlarınıda unutmayalım.

Seriye CM dünyasının gelmiş geçmiş en popüler oyuncusu Maxim Tsigalko ile başlasak çok yerinde olur.Oyunda bildiğiniz üzere attığını 12'de vuran bir golcü Tsigalko ve inanılmaz vuruşları ile bütün oyunseverlerin gönlünde taht kurmuştur.Bu oyuncunun oyunda bu kadar iyi olmasının tek sorumlusu CM Scout ekibidir.Ekip Tsigalko'dan çok etkilenmiş ve "biraz" abartılı anlatmış.

Oysa ki gerçekte hiçte öyle değildir.Tsi Dinamo Minsk takımıyla çıktığı 53 maçta 24 gol atmıştır.2006 yılında Naftan Novopolotsk takımına transfer olur.Orda ki başarısız sezonun ardından Kazak kulübü Kaisar Kyzylorda kulübüne gitti.Orda 21 maçta sadece 7 gol atabildi.Daha sonra FC Banants'da forma giydi ve 4 maçta 2 gol ve son takımı Savit Mahilyou kulübünde 6 maçta 2 gol kaydetti.Halen o kulübün formasını giyer.Şuan 26 yaşında olan "Gol Makinesi"'nin 2003'te kazandığı Belarus Kupası ve 2004'te kazandığı Belarus Premier Ligi'nden başka başarısı yoktur.Milli takımda da 1 maçta 1 gole imza atmıştır.

Görüldüğü üzere bir CM Scout'nun raporu doğrultusunda bütün dünyada hayranları olan bir oyuncu olmuştur Tsigalko.Şimdi 13-18 yaş aralığında hangi gence sorarsanız sorun hepsi kendi ülkelerinin yıldızlarından daha çok tanır Maxim Tsigalko'yu.

Kaka-The Brazilian Magic

Kaka Real Madrid from rocoyprus on Vimeo.

PES 2010 Görüntüler | Master Lig & Diğer

Bu resimleri internette gördüm.Açıkçası ilk gördüğümde pek inanasım gelmedi çünkü her oyun öncesi çıkar bu tarz fake resimler.Umarım doğrudur çünkü eğer doğruysa sağlam bir oyun bizi bekliyor.








Ha birde şu video var:


- The most amazing videos are a click away


Oyun Ekim ayında piyasada.

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Carlo Ancelotti

Chelsea başına geçtiğinden beri gafları bitmiyor Ancelotti'nin.Son sözü ise gerçekten komik.Artık süperstar alamadıklarından mıdır bilemem ama İtalyan çalıştırıcı Sheva'nın takıma çok büyük katkı yapacağından emin.Elinde hala eski Shevchenko var sanıyor sanırım.Bırak bu işleri Carlo.Haberde de "Chelsea'nin silahı Sheva" diye belirtmişler.Ben daha çok Sheva'yı buna benzetirim.

Burdisso


Ülkemizin spor gazetelerinin klasikleşen bir manşeti vardır."Eto'o Fenerli Gibi!","Oliveira GSli Gibi" tarzında 3. şahıs laflar.Inter'den Roma'ya transfer olmaya hazırlanan Arjantinli savunmacı Burdisso'da buna çok benzer bir açıklama yapmış."Romalı Gibiyim" demiş Nico.Daha transfer olamdan konuşması yanlış bana göre.Hadi yönetici olsa anlıcam da dereyi görmeden paçalar bu kadar sıvanır mı be Burdisso?

Galacticos'da Ramazan


Ramazan ayının ilk günü dündü.Dünyanın her yerinde müslümanlar oruçlarını açtı akşam ezanı ile.Tabi futbolcularda.Ülkemizde de çok konuşulur oruç meselesi.Hakan Şükür'ün adı sık geçer hatta.Avrupa'da çok sıkıntı yaratan bir durum değil oruç.İspanya'da çok müslüman oyuncu var.Geçen sezon Barcelonalı oyuncular çok gündemyedi.Ama bu sene Abidal,Toure ve Keita profesyonellik gereği oruçlarını ertelediklerini açıkladı.Ligin öteki yakasında yani Real Madrid'de 3 müslüman oyuncu Benzema ve Diarra'lar oruç tutan isimler.Kimse karşı çıkmıyor orda.Özel antreman programı hazırlandı bu 3 isme.Ramazan boyunca Real Madrid Deportivo,Espanyol ve Xerez ile oynayacak ligde.Buna ek olarak Lass ve Benzema Fransa Milli Takımıyla 2 maça çıkacak.Doktorlar endişeleniyor çünkü bu sıcakta sıvı ihtiyaçlarını karşılayamyacaklar.Ne diyelim Allah kabul etsin...

Yürü Be Luigi

"Karşılaştığım en iyi forvet Ronaldo'dur.Ibrahimovic mi? Ronaldo iki Dünya Kupası kazandı ve tüm Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu. Ronaldo kendi başına maçlar kazandı, hem de çok zor maçlar. Gerçek Ronaldo benim için tam bir şampiyon. Şanssızlık yaşamasaydı, Pele ve Maradona dahil herkesten daha iyi bir oyuncu olabilirdi."

20 Ağustos 2009 Perşembe

PSPGO Geliyor!

Bugün konsollardan 2.kez bahsediyorum.Hazır PS3'e dalmışken PSP'nin yeni ürünü PSPGO'dan da bahsetmek istedim.Önceki PSP'ye göre %50 daha küçük ve %43 daha hafif olan ürünün 4.3 inçlik ekran yerine 3.8 inçlik bir ekranı mevcut.480x272 çözünürlüğünde ve görüldüğü üzere kaygan bir kapağı var.16 GB hafıza W-Lan+Bluetooth özellikleri var fakat son günlerin en popüler teknolojisi olan dokunmatik ekran özelliği yer almıyor.Ayrıca SONY bu ürünün kolay kırılamayacağını duyurdu.PSPGO sonbaharda piyasada.

PS3 Slim


Sony her playstationdaki gibi 3. konsolda da yeni bir model piyasaya sürmek üzere.Daha önce PSONE'da,PS2'de de çıkardığı "slim" modelini piyasaya sürecek.120 GB hafıza,%32 daha küçük,%36 daha ince,%34 daha az güç harcıyor.Eylül başında piyasaya sürülecek ürünün fiyatı 300 dolar civarı.Bu ürünün asıl yapım sebebi ise XBox'ın satışlarının artması ve PS3 satışlarının gerilemesi.Hala en pahalı konsol olmasına rağmen PS3 slim daha ucuz olacak.

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Michel Salgado Blackburn'de


Real Madrid'den ayrılan 34 yaşında ki sağ-bek Rovers'ın teklifine hayır demedi.2 yıl daha oynayacak Salgado.Michel bu kararı ailesi için verdiğini söyledi.Müthiş bir kariyer ve kupalar ile geliyor Rovers'a.Bakalım ne yapacak Premier Ligin sol açıklarına karşı.

Ankaraspor-Ankaragücü


Başkentin 2 ekibi birleşiyor.Başkan kim mi olacak?Melih Gökçek.Klasik vaadleri var Gökçek'in.Daha iyi tesisler,transferler ve şampiyonluğa yakışır bir kadro sözü veriyor.Bunları Ankaragücü'nün 100. yılında yapmak istiyorlar.Yani bu sene.Ligler başlamışken çok zor artık bu sene ama Melih Gökçek iyi bir transfer kaynağı bulabilirse yeni takım kafaya oynayabilir.Söz şimdi Ankaragücü taraftarında.

17 Ağustos 2009 Pazartesi

AĞLIYORUZ


Hurriyet'İn 18 Ağustos 1999 yılında ki manşeti.İşte o haber:
7 şiddetinin üzerindeki deprem 45 saniye sürdü ve Türkiye'yi yasa boğdu
Son durum saat 14:30 itibarıyla:
3479 ölü, 16782 yaralı

03.01'de meydana gelen ve merkez üssü Kocaeli olan deprem en büyük hasarı İzmit ve Adapazarı'nda yaptı. Yalova ve Gölcük yerle bir oldu. İstanbul'da da milyonlar sokağa döküldü, Avcılar ağır hasar gördü.

Alçaklar

Deprem en fazla, malzemeleri çalınan, denetimsiz binaları vurdu. Halkın ‘hırsız müteahhitler’ diye isim taktığı insanlar, yüzlerce insanın ölümüne davetiye çıkardı. Mimarlar Odası'nın bir araştırmasına göre ise son 40 yıldır İstanbul'da inşa edilen binaların yüzde 90'ında eksik malzeme kullanıldığı ortaya çıktı. Belediyelerin denetleyip yıkamadığı binlerce binayı, deprem bir anda yerle bir etti. İTÜ Maden Fakültesi jeofizik mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Yeraltı Aramacılık Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ercan, bütün belediyeleri ve yetkilileri, bunca yıl uyarmalarına rağmen bir sonuca varamadıklarını ve sonunda bu kaçınılmaz acı gerçeğin yaşandığını bildirdi. Prof. Ahmet Ercan, İstanbul ve Marmara bölgesinde kusurlu, eksik ve depreme dayanıksız inşa edilen binaların yıkılma nedenlerini şu ana başlıklarla açıkladı:

DAYANIKLI YAPILMIYOR

Binalar, depreme dayanıklı olarak yapılmıyor. Binanın kurulacağı yerin depreme dayanıklı olup olmadığı saptanmıyor. Zemin titreşim ve salınım periyodları, zemin ivmesi, zeminin deprem dalgalarını büyütmesi durumu belirlenmiyor. İnşaatların, bütün bu hesaplardan sonra başlatılması gerekiyor, ancak buna uyulmuyor.

Eski dere yatakları, kurutulmuş bataklıklar, dolgu ve heyelan alanları, gevşek zeminler üzerindeki binalar, en çok yıkıma uğrayan binalar oldu. Kayalık yerlerde kurulan binaların, depreme dayanıklı olduğu unutulmamalı.

En çok hasar, daima yüksek binalarda görülüyor. Altlarında dükkan olan yani boşluk bulunan binalar da hasar görenlerin başında geliyor.

Bahçeli ve ayrık nizam evler, depremden zarar görmüyor.

MALZEMELER EKSİK

İnşaat yapılacak yerin zemin ve deprem raporu çıkarıldıktan sonra inşaat sırasında da beton niteliği, beton dayanıklılığı genellikle denetlenmiyor. İnşaatın dayanıklılığı için gereken demir ve benzeri malzemeden çalınıyor. Bu malzemeler, eksik kullanılıyor.

Bu depremden alınacak dersler çerçevesinde ilk iş olarak, Türkiye Deprem Yönetmeliği'nin, Japonya, ABD, Meksika gibi diğer ülkelerin yönetmenliklerinden yararlanılarak, yenilenmeli ve zemin araştırma yönetmeliğinin çıkarılmalıdır.

6 katlı binalar çöktü

Başbakan Bülent Ecevit, depremde hasar gören bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Ankara'dan İstanbul'a gitti. Ecevit, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda depremle ilgili bilgi aldıktan sonra depremin en çok zarar verdiği yerlerde helikopterle incelemelerde bulundu. İstanbul'dan helikopterle Yalova'ya geçen Ecevit, stadyumda tedavi gören yaralılara ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Yalova Valisi Nihat Özgöl, Başbakan Ecevit'e depremle ilgili bilgi verdi. Ecevit, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'a telsizle ulaşılmasını ve çadır hastane kurulmasını istedi. Başbakan Ecevit, Yalova Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları da ziyaret etti. Ecevit, kurtarma işleminin bilimsel bir olay olduğunu, herkesin kurtarma çalışmalarına katılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Ecevit, ‘‘Burada 6-7 katlı binaların tamamen çöktüğünü gördük. Onların altında kalanların kurtarılabilmesi henüz sağ olan kişilerin kurtarılması özel hassasiyet, bilgi birikimi gerektiriyor’ dedi.

Hırsız müteahhitlere de af çıkıyor

Türkiye deprem şoku yaşarken, ‘Hırsız müteahhitlere af’ şoku geldi. 27 Haziran 1998 tarihli Adana depreminin üzerinden sadece bir yıl geçmesine rağmen, af tasarısı, ‘Hırsız müteahhitleri’ de kapsayacak şekilde hazırlandı. Af tasarısı aynen yasalaşırsa, deprem sonrası Ceyhan Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp TCK'nın 455. maddesindeki, ‘Tedbirsizlikle ölümüne sebebiyet’le dört yıldan on yıla kadar hapisle yargılanıp, üst sınırdan onar yıl hapse mahkum edilen müteahhitler de affedilecek. Yargı çevrelerinden edinilen bilgiye göre, af tasarısının ikinci maddesi 12 yıl veya daha az şahsi hürriyeti bağlayıcı ceza alanları af kapsamına alıyor. Tasarı taksirle ölüme sebebiyeti ‘Kapsam dışında kalan suçlar’ bölümüne de almıyor. Bu nedenle cezanın üst sınırı olan onar yıla mahkum edilmelerine rağmen suçları sabit olan Adana depremi müteahhitleri de aftan yararlandırılacaklar. Koalisyon ortaklarının en kısa sürede yasalaştırmak üzere anlaştıkları af tasarının aynen yasalaşması halinde cürük bina yaparak, deprem sonucu ölüme sebebiyet verdikleri yargı kararıyla sabit müteahhitler cezaevinden çıkarılacaklar. Cezaları da tüm sonuçları ile affedilecek. Adana müteahhitlerinin ceza indirimi bile değil, cezalarının tüm sonuçları ile affedilecek şekilde kapsama girmesi yargı çevrelerinde büyük tepki çekti. Aynı çevrelerde, ‘‘Af bu şekilde çıkarsa, hırsızlıkları tescilli müteahhitler ödüllendirilmiş olur’’ yorumu yapıldı. Adalet Bakanlığı yetkilileri, depremle ilgili olarak ilgili cumhuriyet başsavcılıklarının tümünün yıkılan ve çok sayıda kişinin mezarı olan binaların müteahhitleri ile ilgili resen harekete geçeceklerini açıkladılar. Yetkililer soruşturmanın Adana örneğinde olduğu gibi TCK'nın 455. maddesindeki, ‘Tedbirsizlikle ölüme sebebiyetten’ dört on yılla yürütüleceğini belirttiler. Marmara depremi sonrasında sorumlu görülüp haklarında önce soruşturma ve ardından da dava açılacak müteahhitler ise aftan yararlanamayacaklar. Af tasarısı, ‘18 Nisan’a kadar işlenen suçları' kapsadığı için, önceki gün olan depremden sorumlu tutulacak müteahhitlerin suçları aftan yararlandırılamayacak.

Hürriyet hırsıza karşı geçen yaz uyarmıştı

Hürriyet Adana-Ceyhan depreminin hemen ardından Toplu Konut İdaresi'nin yabancı uzmanlara hazırlattığı, ancak kamuoyundan gizlenen raporu yayınlayarak yetkilileri uyarmıştı. Dünya Bankası desteğinde Japon uzmanlara hazırlatılan raporda, ‘‘6.5 şiddetinde bir depremin İstanbul ve çevresini teslim alacağı’’ uyarısı yer almıştı. Hürriyet'in 30 Haziran 1998'de yayınladığı aynen yayınladığı raporda, İstanbul ve çevresinin güçlü bir depremle bir facia yaşayabileceği ifade edilmişti. Olası bir faciayı haber veren ayrıntılı raporda, İstanbul ve çevresinde meydana gelecek 6.5 şiddetinde bir depremde, ‘‘inşaat kalitesinin düşük olması nedeniyle’’ başta okul ve hastane gibi kamu binalarının yıkılabileceği vurgulanmıştı. Başta Gölcük Deniz Komutanlığı'ndaki askeri tesis olmak üzere kamu binalarında yaşanan faciayı önceden uyaran raporda, bu bölgedeki birçok kamu binasının yıkılıp yeniden yapılması gerektiği vurgulanmıştı. Raporda bazı binayların da ek tedbirlerle ‘‘depreme dayanıklı hale getirilmesi’’ gerektiği ifade edilmişti. Aynı raporda, bazı kamu binalarında müteahhit firmaların, inşaatı ucuza mal etmek için kalitesiz ve eksik malzeme kullandığı, bu nedenle binaların depreme dayanaksız olduğu vurgulanmıştı.

DİNLEMEDİLER

Türkiye'nin Tokyo eski Büyükelçisi Gündüz Aktan döneminde, Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan ve deprem riski taşıyan şehirlerin vali ve belediye başkanlıklarına ‘‘Depreme dayanıklı bina yapımı konusunda Japonya ile işbirliği yapılması’’nı içeren mektuba da hiçbir yerel yönetimden yanıt gelmemişti. Tokyo Büyükelçiliği'nden uyarı mektubu gönderilen iller arasında İstanbul, İzmit, Adapazarı, Bursa da vardı. Mektupta Japonya'da bazı binaların ‘‘çok küçük masraflarla’’ depreme dayanıklı hale getirebildiği de vurgulanıyordu. Aynı mektupta evdeki dolapların sabitlenmesi, lamba, havagazı ocağı, soba gibi yangına yol açıcı eşyaların güvenlik altına alınması gibi, küçük görünen ama depremde büyük önem taşıyan uzman görüşlerine de yer verilmişti.



9.58

Emin olun daha iyisini yapabilir!

16 Ağustos 2009 Pazar

Real Sociedad 0-2 Real Madrid


Maçı izleme şansım yoktu maalesef o yüzden maç ile ilgili bir yazı yazamam.Sadece maç istatistiklerini paylaşmak istedim.

MATCH REPORT
0 - Real Sociedad: Bravo; Dani Estrada, Ansotegui, Labaka, De la Bella; Elustondo (Nsue, 61’), Rivas (Sergio, 77’); Xabi Prieto (Markel, 77’), Johnatan Estrada (Griezman, 61’); Zurutuza (Ros, 50’), Agirretxe.
2 - Real Madrid: Casillas; Torres (Arbeloa, 45’), Garay, Albiol, Drenthe, Guti (Pepe, 78’), Xabi Alonso (Sneijder, 77’), Cristiano Ronaldo (Robben, 67’), Kaka (Higuaín, 67’), Raúl (Granero, 67’), Benzema.

GOALS:
0-1, 48': Benzema.
0-2, 90': Sneijder.

Benzema tahmin ettiğimin aksine hazırlık dönemini iyi geçiriyor.Açıkçası onun gibi genç ve büyük takım tecrübesi olmayan bir oyuncunun çabuk uyum sağlamasını beklemiyordum.Ama o beni birçok maçta şaşırtıp golü atmasını biliyor.Devamı gelir umarım.

Pele


Az önce "Yenilsen de Yensen de" programının bant yayınını izliyordum.Konu Maradona idi.Daha sonra Banu Yelkovan'ın "Peleci yok mu aranızda?" diye bir soru yöneltti.Çevremde pek Pele seven arkadaşım yok.Genelde herkes Maradona'yı severler.Nedeni ise daha yakın zaman içinde top oynaması.Fakat ben Pele'yi tercih ederim.Bana bu sevgiyi aşılayan EA Sports ve Pele sevgisini tamamen oluşmasını sağlayan internettir.

Olay 9 yıl öncesine dayanır.Ben 8 yaşındaydım o zaman.Playstation'da FIFA oynadığım yıllar.İlk FIFA 98'i almıştım.Sonra 99 ve işte o efsane FIFA 2000.FIFA 2000'de Classic takımların olduğu bir lig vardı.Hep sorarım kendime acaba neden devamı gelmedi o ligin.Neyse konumuza dönelim.O lig'de Brezilya'nın 1970 kadrosu var.Kadroda No.10 adında bir oyuncu.Ben o zamanlar kim olduğunu anlamamıştım.Sağolsun kuzenlerim kim olduğunu söyledi.Pele'ydi o.Artık arkadaşlarımla oynarken hep Brezilya 1970'i seçer olmuştum.Hatta bir ara Beşiktaş'a transfer ettiğimi hatırlıyorum.Sonra biraz daha büyüdük ve internet ile daha haşır-neşir olmaya başladım.Pele hakkında bilgi topladım biraz araştırdım falan da filanda derken Pele'nin futbola yaptığı hizmetin Maradona'nın yaptığından daha fazla olduğuna karar verdim.Bakın Maradona'yı kötülemiyorum.Maradona Dünya futbolunun görüp görebileceği en iyi 1-2 futbolcusu arasında ve hep öyle kalacak fakat Pele'nin bende bıraktığı iz hep farklı olmuştur.

14 Ağustos 2009 Cuma

Los Galacticos I'mi? II'mi?

Real Madrid Xabi Alonso transferiyle transferi bitirdiğini açıkladı.Ortada bir Ribery söylentisi var ama artık bu kadroya gerekli olur mu orası bilinmez.Yani Galacticos II'nin oluştuğunu söyleyebiliriz.Şimdi sıra bu 2 yıldızlar karmasını kağıt üzerinde karşılaştırmaya geldi.Kupa ve Lig başarılarını,performanslarını işin içine katamayız tabi ama harcanan paralar ve kadrolar açısından bir karşılaştırma iyi olur.
Los Galacticos I ile başlayalım.Başkan Perez ilk transferi olarak ezeli rakipten Luis Figo'yu 54 milyona transfer etti.Ardından her sezon transferlere devam etti.Önce transfer rekoru Zidane'ı 77 milyona transfer etti.Sonra efsane oyuncu Ronaldo'yu 45 milyon euro'ya kadroya kattı.Bir sonraki transfer ise Manchester'ın efsanevi 7 numaralarından David Beckham.Oda 36 milyon karşılığında giydi eflatun-beyazlı formayı.Bu transferler Los Galacticos'un ana transferleri.Bunlar en çok akla gelen transferler oldu.Bunların dışında Robinho(40M) ve Owen(8M) gibi 2 önemli isimde takıma katılsa da bu isimler pek kalıcı olmadı takımda.Totalde 260 milyon harcadı Perez ilk Los Galacticos için.

Los Galacticos I için şöyle bir önemli notu da düşeyim.Bu proje içinde transfer olan bütün yıldızlar dönemlerinde mevkilerinde tartışmaz en iyileriydi.Bu o zaman büyük birer etkendi Real Madrid'in rakiplerini önemli bir şekilde etkiliyordu.Sıra şimdi Los Galacticos II'de.Florentino Perez daha takıma katılmadan büyük sükse yapmıştı.Buda Perez'in en çok sevdiği şeylerden biri.Takımın başına geçmesine daha 6 ay varken birer birer açıklanıyordu transfer haberleri.Bu isimlerin kulüp başkanları onları satmayacağız deseler dahi transfer dünyasında Perez'in sözünün ne kadar geçtiğini,Perez takımın başına geçer geçmez anladık.İlk transferi Manchester City'nin de istediği Kaka oldu.Milan başkanı ve taraftarı Kaka'yı ellerinde ne kadar tutmak istediğini basın açıklamaları ve pankartlarla gösterdiler.Fakat hiçbiri fayda etmedi Kaka'nın transferine.Kaka 64M Euro karşılığında Los Galacticos II'nin ilk süperstarı oldu.Ve sıra 2. bombada.Sene içinde göz göre göre transfer edeceğini söylediği Cristiano Ronaldo'ya gelmişti sıra.Eski başkan Calderon 2 sene uğraştığı Ronaldo'yu sadece 2 hafta içinde takıma getirmişti Perez.Hemde rekor bir ücret olan 94M Euro'ya.Sırf bu 2 transfer bile yetmişti basının bütün ilgisini Real Madrid'in üstüne.Ve başarmıştı Perez,en çok istediği şeylerden bir ikincisi olan ezeli rakip Barcelona'yı gündemden düşürmeyi.3'te 3 yapan Guardiola'lı Barcelona gündemden düşmüştü adeta.Artık sadece Real Madrid konuşuluyordu İspanya medyasında.Ama Perez doymamıştı.Başkan bütün yıldızları istiyordu takımına.Önceden defansa tranfer yapmayı sevmiyordu hatta bu yüzden en iyi hocalarından birini yollamıştı Perez.Ama bu sefer ipleri sıkı tuttu.Eski hatasından ders çıkarttı ve Valencia'dan Raul Albiol'u 15M Euro'ya Galacticos yaptı.Takımda artık bir golcü ve bir ön libero eksikliği vardı.Forvet için birçok isim yazıldı.Ama Fransız genç golcü Karim Benzema 35M Euro gibi onun için uygun bir fiyata transfer oldu.Şimdi tek eksik bir ön libero,ileride Ronaldo,Kaka,Robben gibi oyuncular şov yaparken orta sahanın yükünü çekecek bir yıldıza ihtiyaç vardı.Xabi Alonso bu mevki için en uygun isimler arasındaydı.Hem İspanyol hemde mevkisinin en iyi 1-2 oyuncudan biriydi.30M Euro'ya Real Madrid'in son transferi oldu.Ayrıca Xabi Alonso ile takıma katılan eski Madridli Arbeloa'yı da unutmamak lazım.3.5M Euro gibi bir fiyata Real Madridli oldu oda.5M Euro'ya Granero ve 3M Euro'ya teknik direktör Manu Pellegrini'yi de unutursak ayıp etmiş oluruz.Bu transferlerin toplam maliyeti de 249,5 M Euro oluyor.

Los Galacticos II'nin şöyle bir dezavantajı var.LG I'de oyuncuların en döneminin en iyisi olduğunu söylemiştik.Fakat bu sezon transfer edilen oyuncuların diğer oyuncularla kıyaslanması hiç bitmiyor(bkz. Ronaldo-Messi karşılaştırması).

O zaman ki Barcelona ve şimdiki Barcelona arasındaki farkı da unutmamak lazım.

2 Galacticos dönemini de yazdık.Arada ekonomik olarak 10,5 M gibi bir fark var.Tabi bu farkı yaparken dolar-euro dengesini hesaba katmadım.Kabataslak bir fark.Perez'in Ribery transferi sonrası bu değerler değişecek elbette ama yeni takım eskisi kadar başarılı olur mu?İşte onu sezon gösterecek!

Şampiyon Kim Olur?


Bu sezon İngiltere,İspanya,İtalya,Fransa,Almanya ve Türkiye'de kim şampiyon olur?Herkes tahminini yazsın.Benim düşüncem şöyle:Man.Utd-Real Madrid-Inter-Marsilya-Bayern-Beşiktaş

İLGİNÇ SAKATLANMA OLAYLARI

Futbolcuların çoğu kez sahada sakatlandıklarını görmüşüzüdür ve bu da anormal bir şey değildir.Ama saha dışı sakatlanmalar olunca bize ilginç gelir.İşte bu komik ve ilginç sakatlanmaları bir İngiliz sitesi listeledi.Bunlardan bazıları şunlardır:

Dave Beasant: 2003 yılında jübilesini yapan İngiliz kaleci, Chelsea, Nottingham Forest, Southhampton gibi birçok takımın formasını giymişti. Beasant, 1993 yılında ayağına salata sosu kutusunu düşürerek sakatlanmış ve 3 hafta sahalardan uzak kalmıştı.

David Seaman: 2004 yılında yeşil sahalara veda eden Arsenal'in efsanevi kalecisi Seaman, evinde televizyon seyrettiği esnada uzaktan kumandaya uzanmak isterken ayağını kırmıştı.

Rio Ferdinand: Leeds United'dan 18 milyon pounda Manchester United'a transfer olarak Premier Lig tarihinin en pahalı defans oyuncusu unvanını alan Ferdinand, televizyon izlerken ayaklarını sehpaya uzun süre koyması nedeniyle tendonunu incitmiş ve sakatlanmıştı.

Kasey Keller: 4 kez Dünya Kupasına katılan ABD'li kaleci, arabasından golf sopasını çıkardığı esnada sopaları dişine çarpmış ve ön dişlerinden birkaçını kırmıştı.

David James: İngiltere Premier Ligi takımlarından Portsmout'da kalecilik yapan James, bilgisayar oyunu oynadığı sırada joystik kullanırken baş parmağından sakatlanmış ve futbol tarihinin en ilginç sakatlanma olaylarından birine imza atmıştı.

Royston Drenthe


"Real Madrid is my family"


Bu adam beni korkutuyor.

Guti-Galatasaray


Rijkaard Guti'yi istiyor diye haber çıktı Marca'da.Guti'nin 2011'e kadar olan sözleşmesini tamamlamak istediği belirtiliyor.Haberin doğruluğuna pek inanmıyorum.Çünkü Galatasaray'ın Guti'ye ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.

ÖSSus


Yılmaz Erdoğan ve BKM ekibinin ÇGHB programında bir skeçte vardı ÖSSus.Bende bu 3 gün sonra ÖSSus olacağımı burdan duyurayım.3 gün sonra dershanem başlıyor ve artık ÖSS çalışmaları hız kazanıyor.Okulun açılmasıyla iyice tempo tutacağım.Okul açılana kadar blogu güncel tutbilirim diye düşünüyorum fakat okullar açılınca bloga yazmak zor olacak.Önümde tatil için geçireceğim 3 gün var.Pazartesi'ye kadar yapabileceğimi yapıp dershaneye "adam gibi çalışma" parolasıyla pre-season'u açıcam.

Kim Bu Oyuncu #3


Bu çok ünlü bir eski futbolcu.Başka ipucu yok biraz düşünün :)

Bari Sen Yapma NTVSPOR!!


Futbol basınında alışıtık artık oyuncu isimlerinin yanlış yazılmasından yada editör hatalarından.Ama bu sefer iş başka.En beklemediğim siteden NTVSPOR'dan geldi bu hata.Juventuslu Grygera'yı okunduğu gibi yazdı NTVSPOR.Daha önce de adını hatırlayamadığım bir blogda hakemin attığı golü görmüştük.Lütfen bari sen yapma NTVSPOR.

13 Ağustos 2009 Perşembe

Lugano Evine Dönüyor Mu?

Uruguaylı defansın bir İtalyan ekibiyle anlaştığı söyleniyordu ve bunu kendiside bir radyoda dile getirmişti.Fakat bu konuda İtalyan ekibiyle anlaşma sağlayamayan Lugano'nun Goal.com'un haberine göre Fenerle anlaşmasını uzatacağı belirtirtiyordu.Fenerbahçe Yönetimi'de Lugano'nun istediği paranın yarısını vereceklerini söyleyip,söylentileri onayladı.Bu anlaşma son dakikaya kadar değişiklik gösterebilir.

ÖZLÜYORUZ#3

ÖZLEDİK SENİ BATİGOL!

Kim Bu Oyuncu?#2



Buyrun...

Iker Rekoru Kırmak Üzere

Casillas milli takımda oynadığı maç sayısına oranla en az gol yiyen kaleci rekorunu Zubizarreta'dan almak üzere.Önüdeki 4 maç boyunca hiç gol yemez ise rekoru kıracak genç kaleci.Rekor 56 gol.

Daniel Jarque

İspanyollar milli maç öncesi formalarına Jarque yazarak ve 21 numarayı giyerek geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Espanyol kaptanı Daniel Jarque'yi andılar.Çok güzel düşünce.Birde maçı kazanmaları oda işin bir başka güzelliği.

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Kaka Yolunu Kaybetti


Brezilya Milli Takımı Estonya'da maç hazırlığında.Kaka şöyle bir dolaşayım derken kaybolmuş Tallinn sokaklarında.Kaka'yı gören polis onu kamp yapılan otele taşımış.Yolda yürürken karşınıza Kaka çıkıyor düşünsenize ne yapardınız?

Real Madrid 09/10


Real Madrid'in Facebook sayfası bir uygulama yapmış.Kendi 11'ini yapıp arkadaşlarınla paylaşabiliyorsun.Benim 11'im bu Benzema yerine yer yer Raul'u da oynatabiliriz.Tabi uygulamanın bir hatası Sneijder yok.Uygulama burda.

Macera Dolu Amerika!!