30 Nisan 2009 Perşembe

Biliyormuydunuz? #2

"İtalya'nın efsane kaptanı Giuseppe Meazza'nın Beşiktaş'ta teknik direktörlük yaptığını biliyor muydunuz? "

09/10 Sezon Formaları #1

Dünyada yeni sezon formaları bir sezon önceden belirlenir,sezon bitince de satışa sunulur.Bizim ülkede Temmuz sonu belirlenip Ağustos'ta satılıyor.Ajax yeni sezon formalarını tanıttı.İlk defa bir siyaf forma görüyorum Ajaxlılar üzerinde.Adidas'tan şık bir tasarım olmuş.Zaten şu Adidas'ın nimetlerinden bir biz yararlanamadık.

El Clasico'ya Doğru #2

"Madrid'e gidip kazanacağız."

El Clasico'ya Doğru #1


"Favoriyi söylemek çok zor"
Maçın kaderini belirleyen isimler arasında olacağın kesin.Belki de maçın en iyisi olacaktır.

Manchester United 1-0 Arsenal


Alex Ferguson "1-0 bitse bile mutlu olacağım" demişti ve sanırım amacı buydu.Almunia etksi de maçı etkiledi tabi.Arsenal gol yollarında etkili olamadı.2 Takım arasında ki fiyat farkı maça etkisini gösterdi.Heyecanlı bir maç izlediğimi söyleyemeyeceğim.Normalde Şampiyonlar Ligi yarı finalleri çok iyi geçerdi ama bu sene daha farklı işler.Umarım final daha güzel olur.

29 Nisan 2009 Çarşamba

Barcelona 0-0 Chelsea


Barcelona bu sezon ki klasik oyununu oynadı.Hızlı paslarla alan daraltarak gol aradı fakat Chelsealiler dur dedi.Savunma da büyük başarı gösterdi Chelsea aynı şekilde kalede de.Maçta bana göre 2 net pozisyon vardı.2'side karşı karşıya ve pozisyonların baş kahramanları dünyaca ünlü 2 golcü.Drogba'nın şanssızlığı Valdes hayatnının kurtarışını yaptı fakat Eto'o Terry'e attığı güzel beşlikten sonra Cech'i geçemedi.Bojan'ın pozisyonunu acemiliğine veriyorum fakat bıraksa Messi'de atabilirdi.

Saha zeminini maçtan önce kim suladıysa maçı katletti.Chelseali oyuncular kaymaktan top oynayamadı.Eğer Barça bilerek yaptıysa kendi kazdığı kuyuya düştü.Marquez'in ayağının kayıp dizlerinin bağlarının çözülmesi en güzel örnek.
Bu akşam 2 İngiliz devi karşılaşacak.Daha iyi bir futbol bekliyorum bu maçtan.
Manchester United-Arsenal
Old Trafford
29.04.09
21.45 
Star Tv

28 Nisan 2009 Salı

İbrahim Üzülmez-Uğur Boral @ Çevre Koleji

Dün geldi haberi İbrahim Üzülmez ve Uğur Boral gelecek diye.Heyecanlandım tabi.Giydim formamı geldim okuluma.Herkes sorular sordu.Okay Karacan moderatörlük yaptı panele.İbrahim Üzülmez bütün takımları överken ayrıca Galatasaray'ın UEFA başarısından bahsederken,Uğur Boral Fenerbahçe'de Fenerbahçe diye tutturdu.Okuldaki Fenerli bolluğundan dolayı millet coştu Uğur Fener dedikçe.Sonra okul çıkışı formamı imzalattım Deli İbo'ya.Beklediğim gibi sıcakkanlı ve samimi davrandı bize İbrahim.Hem Uğura hem de İbrahim Üzülmez'e okulumuza geldikleri için teşekkürler.

Panele moderatörlük yapan Okay KARACAN'a ayrıca teşekkürler.

Şampiyon Ligi Yarı Finaller



Şampiyonlar Ligi'nde yarı final maçları bu akşam başlıyor.Bu akşam Avrupa'nın derbilerinden biri olan Barcelona-Chelsea oynanacak.Derbidir inanmayan FM'ye baksın.Mourinho-Rijkaard kapışması kadar eğlenceli olmasada yükselişte olan bir Chelsea ile bomba gibi ilerleyen Barcelona maçı eğlenceli olacaktır.

Barcelona-Chelsea
28.04.09
Nou Camp
21.45
Star Tv

27 Nisan 2009 Pazartesi

RAÚL GONZÁLEZ BLANCO #7


32 Yaşındasın.Elinde kimsede olmayan ödüller,kupalar var.Kırmadığın rekor kalmamış.Oynadığın kulübün en golcü oyuncusu olmuşsun.Adın takımınla beraber anılıyor.Bu hırs nedir arkadaş?Helal olsun...ayakta alkışlıyorum.

Ersun Yanal İstifa Etti! | Trabzonspor Başarılı mı?


Bugünlerde 2. oluyor bu.Bayern'de teknik direktörünü yollamıştı.Ersun Yanal'ı göndertmekle doğru mu yaptı diye sorarsanız bence yanlış yaptı Trabzonspor.Yerine Trabzonspor'un içinden birini getireceklermiş haberlere göre.Ersun Yanal'dan daha iyi kim gelebilir Trabzonspor'a?...Ersun hoca takımı tanıyor,taraftarı tanıyor,basının baskısını biliyor yeni gelecek hocanın buna alışması uzun süreceğinden Trabzonspor'u seneye unutun derim.

Gelelim soruya;Trabzonspor başarılıdır.Geçen 1-2 yıla bakınca çok başarılıdır hatta.Geçen sene ligin ortasında kümeye oynayan takım bu sene liderdi.Alanzinho transferi takımdaki dengeyi bozdu.Ersun Yanal'ın hatası Alanzinho takıma gelince takıma Ronaldinho'yu transfer etmişiz gibi Alanzinho'ya uygun bir taktik oynatmaya başladı.Klasik çift forvet düzeni değişti ve tek forvet arkasında Yattara-Alanzinho 2lisi oynadı ve Trabzonspor gol yollarında etkisizleşti adeta.Peki orda Yusuf olsaydı?Bilindiği üzere Trabzonspor Yusuf'u istemiş ama yavaş davrandığı için Beşiktaş'a kaptırmıştı.Ama benim düşüncem Yusuf'ta olsa orda o sistemle pek bir değişiklik beklenmezdi Trabzonspor'dan.Trabzonspor yönetimi Ersun Yanal'ı gönderterek-gönderterek diyorum çünkü ben istifa ettiğine değil ettirildiğine inanıyorum.-bu sezon olmasa da önümüzdeki 1-2 yılın iddialı takımlarından birini orta sıra bir takım haline getirdi.Trabzon'un başına yeni teknik adam olarak Mourinho'yu getiremeyeceği aşikar.Yerli olarak Ersun Yanal'dan iyisi gelmezdi bence.Yabancı olarak ta onun kadar iyisi gelir belki en fazla o da belki.

Galatasaray olayına benzedi bu iş.Onlar da ligin son 5 haftasında teknik adamlarını yolladılar ve Cevat Güler ile şampiyon oldular.Ama o Galatasaray ile bu Trabzonspor arasında Ceza'nın deyimiyle "Kocaman bir fark var!".Galatasaray o zaman belli bir sistemi oturtmuş ayrıca takımda çok istekliydi şampiyonluğa.Liderlikte cabası.

İşin özü Beşiktaşlılara selam olsun.2.liğimiz garantilendi arkadaşlar.Trabzonspor bu saatten sonra lig bitse de kurtulsak havasında oynayacağını düşünüyorum.

Klinsmann Kovuldu


Bizdeki Ertuğrul Sağlam olayına benzetiyorum.Kulübün içinden yetişmiş biri takımın başına geçiyor.Başarılı olması çok isteniyor ama olmayacak sonuçlar alıyor ve kovuluyor.Bu kötü duruma rağmen liderle arasındaki puan farkı 3 Bayern'in.Bayern Munih'i şampiyon yapamazsan başarızsın bu iş bu kadar basit.Yeni teknik direktör kim mi?...Jupp Heynckes 87-91 yıllarında Bayern'i çalıştırmıştı.

26 Nisan 2009 Pazar

Sevilla-Real Madrid: 2-4



Maç devam ediyor.Yaşlı kurt Raul yaptığı hat-trick ile maça damgasını vurdu.Puan farkı 4'e indi diyebiliriz.Böyle devam Real!

-----------------------------------------------

2-3 Olunca bir an tedirgin olsam da Marcelo atınca rahataldım.El Clasico öncesi kimsenin cezalı duruma düşmemesi sevindirici.Puan farkı artık 4.El Clasico'nun kazanılması durumunda Sivas-Beşiktaş durumu oluşacak tepede.Barçanın puan kaybetmesi zor.Real dolu dizgin ilerliyor.

Bu akşamda blogdan bu kadar herkese iyi geceler...

Sevilla
Palop
David Prieto
Escudé
F. Navarro
Adriano
Jesús Navas
Romaric
Duscher
Renato
Perotti
Kanouté
Real Madrid
Casillas
Sergio Ramos
Metzelder
Cannavaro
M. Torres
Marcelo
Gago
Lass
Guti H.
Higuaín
Raúl

Turkcell Süper Lig'de Vaziyet | Kim Şampiyon Olacak?


Ligde son 5 haftaya girerken şampiyonluk yarışı iyice kızıştı.Blogda ki ankette bakınca Beşiktaşın diğer adaylara göre bariz bir üstünlüğü gözüküyor.Okurlar Beşiktaş'a inanıyor fakat Sivas engel tanımıyor.En yakın takipçilerinden Trabzonspor'u 3-0 gibi net bir skorla yendiler.Fikstür olarak rahatlar ve 2. Beşiktaş'ın fikstürü bir o kadar zor.Herhangi bir puan kaybında "Şampiyon Sivasspor" diyebiliriz.

Geçelim diğer adaylara.Fenerbahçeyi ele almıyorum çünkü onlar camia olarak şampiyonluk umutlarını 0'a indirmişler.Galatasaray şampiyonluk hesaplarını yapıyor.Rakiplerinin puan kaybettiği haftalarda puan almayı bildiler ama onların işler daha zor.Trabzonspor lige iyi başlamıştı ama hızlı yükselip hızlı düştüler.Son kaybettikleri Sivasspor maçı ile şampiyonluk umutlarını çok zorladılar.

Anket blogda devam ediyor.Oyunuzu kullanmayı unutmayın!

Rekor Beşiktaş'ın


Ligde kaybetmeme rekoru 12 maçla Fenerbahçedeydi.Bugün Beşiktaş'ın Es-es'i 0-2 mağlup etmesiyle 13 maçla Beşiktaş'ın eline geçti.

Eskişehir maçında Yusuf'un yaptığı asist sezonun en iyi asistiydi bence.Yürüyerek adam çalımlayarak dar alandaki başarısını gösterdi herkese.Onun için "telefon kulübesinde bile adam çalımlar" deniyor ya işte öyle birşey.Tello'nun akıllıca pası da güzeldi tabi.Alnımızın akıyla bir maçtan daha galip ayrıldık.Son 5 maçtada böyle olur umarım.

ESKİŞEHİRSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 2
Stat:
Atatürk
Hakemler: Selçuk Dereli, Baki Tuncay Akkın, Nihat Mızrak
Eskişehirspor: Sinan, Bülent Ertuğrul, Nadareviç, Vucko, Sezgin, Emre Toraman, Bülent Kocabey, Doğa, Engin, Anderson, Youla
Beşiktaş: Rüştü, Cisse, Gökhan Zan, Sivok, Delgado, Tello, Ekrem, Serdar Özkan, Holosko, Ernst, İbrahim Toraman
Goller: Dk. 67 Bobo, Dk. 86 Holosko (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 18 Doğa, Dk. 42 Sezgin, Dk. 60. Youla, Dk. 77 Serdar Özbayraktar (Eskişehirspor), Dk. 31 Sivok, Dk. 82 Holosko (Beşiktaş)

Kırmızı Şeytanlar Geliyor!!


Dün Manchester maçını izleyemeyerek çok büyük bir şanssızlık yaşadım.Maçı internetten takip ediyoruz kuzenle.0-2'lik skoru görünce bir ManU taraftarı olarak üzüldüm tabi "eyvah!" dedim bir an.Ama sonra 1-2 olunca skor umutlandım sonra direk maç skoruna bakınca "oha be kardeşim" dedim.Manchester United bu sezon mücize maçlarla kazanıcak şampiyonluğu.Macheda'nın yaptıkları sonrada bu geri dönüş.Ama Ferguson hedefine ulaşacak gibi.Bu sezon ki şampiyonlukla Liverpool'la eşitliyorlar şampiyonluğu.Seneye de ManU olursa Sir hedefine ulaşacak.

Manchester United:
  • Edwin van der Sar,
  • Patrice Evra,
  • Rio Ferdinand,
  • Nemanja Vidic,
  • Da Silva Rafael (John O'Shea, 70),
  • Luis Carlos Nani (Carlos Tevez, 46),
  • Michael Carrick,
  • Darren Fletcher (Paul Scholes, 61),
  • Cristiano Ronaldo,
  • Wayne Rooney,
  • Dimitar Berbatov
Tottenham Hotspur

  • Heurelho Gomes,
  • Jonathan Woodgate,
  • Benoit Assou-Ekotto,
  • Vedran Corluka,
  • Ledley King,
  • Aaron Lennon,
  • Wilson Palacios,
  • Jermaine Jenas,
  • Luka Modric (Gareth Bale, 86),
  • Darren Bent,
  • Robbie Keane (Tom Huddlestone, 87)

25 Nisan 2009 Cumartesi

Bobo Goes To Brazil


Bu başlık BİY'nun yabancı basından bölümünden.TheOffside.com atmış başlığı.Tabi görünce meraklandım.Bizim Bobo sandım ama bahsedilen kişi Christian Bobo Vieri.Amerikaya gitmek istiyordu ama onu istemediler orda.Nerden nereye diyor insan.En son kumara vermişti kendini.Brazilyaya gidiyormuş.Haberde "There is a 90 percent chance of seeing Vieri play in Brazil. What he wants to do is play, and he is delighted with this chance."yazılı.

Sanırım oynayacağı kulüp Corinthians.Başarılar Bobo #32

Michael Fink


Ernst transferiyle yeni bir Alman ekolümü geliyor dedim ve galiba doğru dedim.Bu transfer de söylediğimi doğrulamaya yönelik.Hakkında pek birşey bilmiyorum.Bu sezon 27 maçta 5 golü var.Uzaktan attığı şutlarla tanınıyor.Yaşı 27.30 Haziran'da sözleşmesi bitiyor E. Frankfurtla.Sonra bize gelecek.Bedelsiz bir transfer için iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Ernst ile anlaşırlarsa tadından yenmez bizim orta saha.Benim verdiğim bu bilgiler size yetersiz gelecektir.Buyrun sizin için blog aleminin Bundesliga temsilcisi olan "Borges"in Fink hakkındaki yazısı.


Sadece isimden kaybediyor.Şahan Gökbakar'ın "Kime Diyorum Ben?" programındaki futbol skecini izleyenler beni daha iyi anlayacaktır.

İzlemeyenlere:

24 Nisan 2009 Cuma

Yolunuz Açık Olsun


1977'den beri düzenlenen ırkçılığa karşı futbol turnuvası Mondiali Antirazzisti'ye ilk kez bu sene Türkiyeden Adana Demirsporlular katılıyor.

Locomotive Anatolia...
Adanademirspor sevdalısı Ankara tayfasının "biz de katılabilir miyiz acep" deyip, organizasyonun web sitesine yolladıkları maillerine "Ne bekliorsunuz. Biletlerinizi alın ve gelin" cevabı üzerine Adana Demirsporlular başlamışlar bile hazırlıklara...
Gelişmeleri bloglarından takip edebilirsiniz.Pasaport ve vize işlemlerinde onlara kolaylıklar dilerim.Umarım ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler.
Resmi sitedeki profilleri.

----------------------------------------------------------------------------------
Son haber:
Mondiali Antirazzisti yolunda önemli bir adım daha... Takımımız "Registered Teams" listesine eklendi: Locomotive Anatolia! Şimdilik 33 takım var listede, Avusturya, İsviçre, İtayla, Birleşik Krallık, Luksemburg, Danimarka ve Kongo'dan katılımlar görünüyor.

Listeyi şuradan takip edebilirsiniz.

Uçak biletlerimizi aldığmızı da ekleyelim, pasaport ve vize işlemlerinde sıra...

Sanada Bu Yakışır Pepe Efendi

Pepe yaptığı hareketle tarihe geçti.Getafe maçında biçtiği oyuncu sonrasında oyundan atılan Pepe 10 maç ceza alarak Real Madrid tarihinin en büyük cezasını aldı.La Liga'da en büyük ceza 24 maç.Cortizo rakibinin bacağını kırarak aldı.Pepe'nin hedefi 25 olur mu ki?

Yolun Sonu "En Rahat Adam"


Blogu takip edenler bilir.Adriano'ya "En Rahat Adam" ünvanını vermiştik.Yaptığı hareketlerle Interli yöneticileri hep çileden çıkardı.Ama o yeteneği ve kuvveti sayesinde hep yırtmayı bildi.Sao Paulo'ya kiralık yolladılar adam olsun diye olmadı.Mourinho'da çok uğraştı adam olsun diye ama fayda etmedi.Son vukuatı bardağı taşıran son damla oldu.Brezilya'ya gidip dönmeyeceğini söyleyince Interliler çıldırdı ve Adriano'nun sözleşmesini tek taraflı feshettiler.Resmi sitelerinde "Adriano'ya 8 yıl verdiği hizmetten ötürü teşekkür ediyoruz." dediler.Yarın gazetelerde "Boş kalan Adriano'yu Fener kaptı!" yada "Adriano Galatasaray'a evet dedi." gibi haberler duyarız.Zaten bu gidişle zorla getirecekler Adriano'yu Türkiye'ye.

23 Nisan 2009 Perşembe

Juventus K.O!


Juve bu akşam ki Lazio mağlubiyetiyle Inter'in şampiyonluğunu ilan etti.Küme düştükten sonra ilk defa bu kadar yaklaşmışlardı şampiyonluğa.Kadroları eski Juve'den çok çok uzaktı ama yinede iyidiler.Buraya kadarmış.Eski Juventus olmaları için daha çok fırın ekmek yemeleri lazım.Amaurilerle,Poulsenlerle olmaz bu iş.

Higuain-Maradona | Fatih Terim-İbrahim Toroman


Gonzalo Higuain bu sezon Real Madrid'te attığı gollerle takımına çok önemli puanlar kazandırdı.Buna en son örnek Getafe maçı.Attığı 2 golle takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.Fakat yıldız oyuncu Dünyanın gözünün üstünde olduğu bir ligde ve bu ligin en büyük 2 takımından birinde bu performansı göstermesine karşın hala Maradona'nın gözüne giremedi.

Aslında bunun sebebi açık.Higuain Arjantin'in Kanada ile yaptığı hazırlık maçına gelmek istemeyince Maradona'nın gözünden düşmüş olsa gerek.Maradona daha önce Riquelme ile de arasını açmıştı."Bu adamın sorunu ne?" diyenleriniz oluyor ama ben sadece "Büyük oyuncudan büyük teknik adam olmaz" diyorum.İşin özü Arjantin'e gerekli bir oyuncu olan Higuain'in milli takımda yer edinmesi için tekrar D10s'un gözüne girmesi gerek.

Bizim ülkemizde de buna benzer bir olay var.İbrahim Toroman ve Fatih Terim tartıştıkları için bir süredi milli takıma çağrılmıyor İbrahim Toroman.Fatih Terim inadı yüzünden önemli 2 savunmacının sakatlığında bile çağırmadı ve bunun sonucunu ağır ödedik İspanya maçlarında.

22 Nisan 2009 Çarşamba

Ulan Pepe Lugano'dan Betersin

Real Madrid-Getafe maçını yazmıştım.Maçta olan ama benim oraya yazmadığım Pepe olayı var.Oraya yazmadım çünkü izlemesi zevkli anlatması da bir o kada zevkli olan maçın yazısında böyle bir olayla gölge düşürmek istemedim.Pepe yaptığı hareketle benim gözümdeki ufacık değerini de kaybetti.Artık bundan sonra savunmada duvar olsada dileğim Real Madrid gibi dünya devi bir takımdan gitmesi.

Lugano attığı kafadan dolayı çok konuşulmuştu.Acaba Pepe bu hareketi Türkiye'de yapsa neler olurdu acaba??Hareketi Pepe yapsa yıldız derlerdi 1 gün olmadı 2 gün konuşulurdu.Fakat sıradan bir Turkcell Süper Lig oyuncusu yapsa kıyamet kopardı.

Umarım Pepe en ağır cezayı alır da adam olur belki.Zaten maçta yaptığı savunma hatalarından dolayı eleştirilir,üstüne buda olursa belki ekstra bir ceza alır.

Pepe'nin Videosu:

Hürriyet Video'larını izlemet için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

En İyi Kaleciler Listesi(Trivale)


Güney Amerika'nın önde gelen spor dergisi Trivale'nin yaptığı ankette spor yazarları tarafından en iyi 10 kalecisi seçildi.Bizden kim mi var?...Rüştü Reçber!

  1. Van der Sar (Manchester United)
  2. Buffon (Juventus)
  3. Casillas (Real Madrid)
  4. Reina (Liverpool)
  5. Cech (Chelsea)
  6. Dida (Milan)
  7. Lehmann (Stuttgart)
  8. Valdes (Barcelona)
  9. Boruc (Celtic)
  10. Rüştü Reçber (Beşiktaş)
Rüştü'yü bu şekilde bir listeye girdiği için tebrik etmek lazım.Liste hazırlanırken dikkate alınan kriterler şunlardır:
Lig veya Avrupa kupalarında elde edilen başarıları, kalecinin takımdaki lider ruhlu karakteri, refleks ve atletik yapısı, yediği gol sayısı, pozisyonlara çıkışı ve ceza sahasındaki soğukkanlı yapısı.

İlk 10'da 10. olmasının sebebi muhtemelen pozisyonlara çıkışından kaynaklanıyordur.

21 Nisan 2009 Salı

Higuain Umutları Tazeledi | Real Madrid 3-2 Getafe


Yazıyı dün yazacaktım ama ertesi gün okul olduğu için maçı izlediğim gibi yattım.İzlemesi zevkli bir maçtı özellikle Real Madrid taraftarları hop oturup hop kalktı ben kendimden biliyorum.

Getafe maçı kazanmamak için elinden geleni yaptı.Onca pozisyonu kaçırmak bir başarı ister sanırım.Ezeli rakibiniz karşısında ki bu ezeli rakip dünyaca ünlü bir kulüp ise ve sizinde 3 puana ihtiyacınız var ise ve sizde bu maçı,böyle pozisyonlu bir maçı kazanamadıysanız durup düşünmeniz gerekir.Casillas gibi bir kaleciyede öyle artist bir penaltı atmaya çalışmak da hangi akla hizmettir anlayamadım.Herkes Pascal olamaz demekki.

Real Madrid şampiyonluk umutlarını tüketmek üzereyken Arjantinli yıldızın mükemmel golüyle maçı 90+3'te almayı başardı.Savunmada büyük hataların olduğu bir maç.Pepe'yi anlamak zor.Milli takımda gol atan adam geçirmeyen Pepe Real Madrid'te bekleneni veremedi bence bir türlü.Hele Getafe'nin attığı kafa golünde arkada 2 tane Getafe'li nasıl boş kaldı hala aklım almadı.Real Madrid'li oyuncular maçı izleyip nasıl kazandıklarına bakıp tekrar düşünmeliler bence.Maçın kahramanı Higuain'dir kesinlikle.

Cannavaro Juve'ye dönüyor


Fabio Cannavaro "Dünyada Yılın Futbolcusu Ödülü Aldıktan Sonra Düşüşe Geçen Oyuncular Listesi"ne giren oyuncular arasında.2006 Dünya Kupası sonrası Juventus'un küme düşmesiyle Real Madrid'e transfer olan ama bunun takımının küme düşmesiyle değil cazip tekliften ötürü olduğunu söylese dahi Juventus taraftarının tepkisinden kurtulamayan yıldız oyuncu,taraftarda çekinmediğini dile getirdi.Fabio Cannavaro'nun asıl isteğinin futbola başladığı Napoli'de oynamak istediği ve futbolu orda bırakmak istediği fakat Napoli'nin oyuncunun yaşından dolayı istemediğide bir diğer haber.

El Clasico'yu Mallenco Yönetecek


2 Hafta sonra gerçekleşecek El Clasico derbisini Alberto Undiano Mallenco yönetecek.Lig açısından önemli olan bu maçı Barcelona kazanırsa şampiyonluğu garantiler ama Real Madrid bu maça kesin gözüyle bakıyor.Sert bir maç olabilir.Alberto Undiano Mallenco'nun işi çok zor.Derbi tarihi daha sonra...

Totti 2014'e kadar Roma'da


Takımıyla özdeşleşen futbolcu deyince akıllara gelen ilk isimler arasındadır Francesco Totti.Takımın iyi-kötü gününde yanında oldu ve hala öyle.Sözleşmesini 2014 yılına kadar uzattı Totti.2014'te hala oynayabilir mi bilinmez ama şuan çok iyi olduğu bir gerçek.

Albüm Parası

Kim bu arkadaş?Adriano Ricardo.Futbolla uzaktan yakından alakası yok tabi izlerse bilemem.Müzisyen olur kendileri.Sokakta çalar bazen de barlarda.Para için İspanya da yaşamış ama bir yere kadar.Dönmüş ülkesine.Her amatör gibi o da albüm yapıp parayı kırmak istiyor.Bunun için ülkesinin en çok kazananlarına yani futbolculara başvurmuş.Cafu ve Gilberto Silva'dan olumsuz cevap almış.400M € serveti olan Ronaldo'ya başvurmuş kendileri.Ronaldo bu kadar parayı sırf futboldan kazanmadı elbet.Sponsorluklar,imaj hakkı yatırımlar vs...Arkadaşa Corinthians antremanlarında başarılar diliyorum.Ronaldo parayı verir mi?Orası belli olmaz ama göbeğinden anladığım kadarıyla cimri biri değildir heralde.Pankartta ne mi yazıyor?Portekizcesi olan bi zahmet çevirip yorum olarak koysun.

20 Nisan 2009 Pazartesi

Her İmparatorluğun Sonu Vardır,Lyon'unki Bu Sene


Lyon,son 7 yıldır Ligue 1'de şampiyonluğu bırakmıyordu.Gerets geldi ve işler değişti.Kümeye oynayan takımı aldı ve lider yaptı.Ve bu hafta Bordeaux'a yenilen Lyon için işler daha da zorlaştı.Marsilya ise doludizgin ilerliyor ligde.Son maçlarını da 2-1 kazandılar Lorient deplasmanında.Ligin bitimine az bir zaman var.Marsilya kendini bozmaz ise şampiyon olurlar.Lyon yöneticileride Avrupa kupası isterken ellerindeki ligden olurlar,Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak hesabı.


Yenilsen de Yensen de


Bugün NTVSPOR'da gördüğüm bir program.Bağış Erten ve Banu Yelkovan sunuyor.Taraftarlar kızlı-erkekli konuk olup takımlarını tartışıyorlar.Güzel bir programa benziyor.Öğrendiğime göre Pazartesi Fenerbahçe,Salı Galatasaray,Çarşamba Beşiktaşı tartışacaklar.Yakında çıkar niye Beşiktaş 3. günde yok neden Fenerbahçe ilk güne alındı diye.Program'a arada kulüp başkanları,teknik direktörler de katılırsa fena olmaz hani."Yenilsen de Yensen de " saat 18.30'da.

Madrid Derbileri ve Barcelona Maçı

Her ne kadar Rayo,Atletico Madrid ve Barcelona derbisi kadar olmasada zevkli bir derbidir Real Madrid-Getafe derbisi.Real Madrid Barcelona derbilerini çıkarınca bu diğer 3 takımın derbisinde üstünlüğü açıkça gözleniyor.177 maçın 97'sini kazanmış eflatun-beyazlılar.37'sinde berabere kalmış,43'ünde yenilmişler.Son derbide Atletico Madrid-Real Madrid maçı 1-1 sona ermişti.

Real Madridliler Barcelona maçına odaklanmış durumdalar.Lass gazı veriyor ve maçı kazananın şampiyon olacağını söylüyor.Ama Barça doludizgin bu sezon.Yenilselerde şampiyonluğu bırakmayabilirler.

Quinta del Buitre


Akbaba Beşlisi
Emilio Butragueño,Manolo Sanchis, Martin Vazquez, Michel&Miguel Pardeza

IL Fenomeno Corinthians'ı Sırtlıyor

Ronaldo 2010'a katılmakta ısrarlı.Eski performansı olmasada hiç fena değil bu sezon Brezilyada.Son maçta Sao Paulo Eyalet Şampiyonasında attığı golle takımını finale taşıdı.

Derbi Ruhu Budur!! Superclasico>FB-GS


Maçtan çok tribünleri izlediğim maçtır.Biraz ekşisozluk vari bir giriş oldu fakat gerçek bu.Tribünlerin dolmasıyla taraftarlar çıldırdı.Ama bu çıldırma bizim Galatasaraylıların ki gibi olmadı.Adamlar futbolu şölene çevirmeyi iyi biliyorlar.Bütün saha bir anda bembeyaz oldu konfetilerden.Dev bayrak çok güzeldi.Balonlar vardı heryerde.2 Tribün şarkılarını söylerken birbirlerine karşı kapak-telefon vb eşyalar fırlatmıyorlar.Sanki aynı takımı desteklermiş gibi herkes aynı coşkuyla bağırıyor La Bombonerada.

Benzer görüntü maçtada vardı.Oyuncular birbirlerine sarılarak hazırlandı maça.Birbirine sarılanlar Boca ve River oyuncularıydı.Maçta birbirine sert girenler oldu fakat en ufak gerginlik olmadı sahada.Futbol adına üst düzey birşey yoktu hatta Riquelmesiz biraz sıkıcı geldi futbol ama tribünlerle olayı dengeliyorlar.Maçtan önce çizilen resim/karikatürler çok güzeldi.

Biraz maça gitmiş gibi anlattım ama bende NTVSPOR'dan izledim maçı sizin gibi.Ama farkı çok daha iyi anlıyorum.Bizimkiler maça savaşa gider gibi hazırlanıyorlar hem futbolcu hem taraftar olarak,onlar eğlenmek için hazırlanıyorlar yine hem futbolcu hem taraftar olarak.

Daha nice Superclasico'lara

19 Nisan 2009 Pazar

Finalde "Maviler" Oynayacak:2-4(Pen)

Everton,Manchester United'ı penaltı atışları sonucunda Wembley'de mağlup etti.Maç hakkında Everton'un isteğini yazmıştım.İstekli bir oyun oynadılar.Alex Ferguson bu maçı istemedi gibi geldi bana.Yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı sahaya ManU.Yada diğer bir ihtimal Everton'u küçük gördüler ki Liverpool'u eleyen Everton'u küçük görmek pek ihtimal dahilinde olmasa gerek.

Everton finalde Chelsea ile oynayacak.Bakalım 2 "Dünya Devini" eleyen Everton Chelsea'yi eleyebilecek mi?


Manchester United-Everton
(HT 0 – 0) (90' 0 – 0)
Everton win 4-2 on penalties
Manchester United:
Ben Foster,
Rio Ferdinand,
Da Silva Rafael,
Da Silva Fabio (Patrice Evra, 63),
Nemanja Vidic,
Luis de Abreu Anderson,
Darron Gibson,
Ji-Sung Park (Paul Scholes, 67),
Carlos Tevez,
Federico Macheda (Dimitar Berbatov, 91),
Danny Welbeck

Everton:
Tim Howard,
Phil Neville,
Phil Jagielka,
Tony Hibbert,
Joleon Lescott,
Leighton Baines,
Marouane Fellaini (James Vaughan, 102),
Tim Cahill,
Steven Pienaar,
Leon Osman,
Louis Saha (Jack Rodwell, 70)

ManU-Everton
Corners 9 69% 4 31%
Goal attempts 15 71% 6 29%
On target 7 77% 2 23%
Fouls 18 48% 19 52%
Offside 4 80% 1 20%

Blog Hakkında #2

Blogda artık bazı postlara müzik ekleyeceğim.Şarkının yanındaki "play" tuşuna bastığınızda sayfanın solundan açılacak player ile müzik çalacak.

Örnek:
First link



Tupac-Under Pressure

Güzel Haftasonu Kötü Bitti: 0-0


Hafta çok güzel başlamıştı.Sivas puan kaybedip Fener yenilmişti.Biz ise Bursa maçına kesin gözüyle bakıyorduk çünkü Sercan yoktu ve maça rakip taraftar alınmayacaktı.Kendi evimizde rahat bir maçla lider olacağımızı sanmıştık.Takım iyi mücadele etti fakat İbrahim Toroman yaktı bizi.Geçen sene Bobo'nun kırmızı kartı şimdide bu!!Biz zor şampiyon oluruz zor!İşin özü bu hafta Trabzon ve Galatasaraya yaradı.

BEŞİKTAŞ-BURSASPOR: 0-0

Hakemler: Deniz Çoban, Mustafa Emre Eyisoy, Asım Yusuf Öz

Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Gökhan, İbrahim Üzülmez, Holosko (74 Serdar Özkan), Sivok, Ernst, Tello (46 Cisse), Delgado (59 Yusuf), Bobo

Bursaspor: Ivankov, Ali, Tuna, Ömer, Mustafa Keçeli, Veli (84 Halil), Mustafa Sarp, Kirita, Volkan Şen, Romaschenko (10 Yenal) (64 Gökhan), Shin

Sarı Kartlar: İbrahim Toraman, Bobo

Kırmızı Kart: İbrahim Toraman (44)


Chelsea'ye Yeni Portekizliler


Abramovic Chelsea'yi satın aldıktan ve başına Mourinho'yu getirdikten sonra takıma birçok Portekizli isim katılmıştı.Bunların en önemlileri Paulo Ferreira ve Ricardho Carvalho.Bu sezonda Inter'den kiraladıkları Quaresma var tabi.Ama Quaresma dışında Portekizli oyuncu alımı neredeyse yoktu.

Chelsea yeni Portekizli oyuncularını bu sefer Porto'dan değil Sporting Lizbon'dan seçti.Moutinho ve Veloso ile ilgilenen Chelsea sezon sonu bu 2 ismi renklerine bağlamak istiyor.Veloso ile teknik direktör Paulo Bento'nun arası açık zaten.

Seneye bu 2 ismi Premier Lig'de görürsek şaşırmayalım.Genç ve iyi isimler ayrıca Veloso'yu Arsenal'in de izlediğini postun sonuna ekleyelim.

Blog Hakkında


Blog'un teması blog ismine ne kadar uysada koyu renklerden ötürü gözü alıyordu ve yazıları okumak zorlaşıyordu.Daha açık bir tema ile tekrar karşınızdayız.Gerekli düzenlemeler ileriki birkaç saat içinde olacaktır.Blog List'teki bloglar tekrar eklenecektir.

Neymar-Nike Reklamı


Neymar reklam dünyasına "hızlı" bir giriş yapmış.Nike güzel bir reklam yapmış gerçekten.Neymar büyük yetenek.Umarım sonu kokain gibi maddelerle olmaz.

FA Cup'ta Finale Doğru


Arsenalin Chelsea'ye son dakikalarda yenilen bir gol ile kupaya veda edip ezeli rakip Manchester'la kupa sayısını eşitleme şansınız kaybetmesinden sonra sıra şimdi 2 finalistin belirleneceği Manchester United-Everton maçında.Everton kupa konusunda çok istekli.Özellikle Tony Hibbert bu kupayı en çok isteyenler arasında.Kendisi aynı zamanda Gerrard'ın çocukluk arkadaşı olmuştur.Gerrard kırmızı köşeyi seçerken Hibbert mavi köşeyi seçmiştir.Neyse konuyu dağıtmayalım.Everton Liverpool'u eleyerek geldi buralara.Taraftarlar Everton'dan Manchester'a gelen Rooney'den intikam için bu maçı istiyorlar.Manchester'da 5 kupa için bastıracak.Anlayacağınız güzel bir maç bekliyor bizi bugün.

Manchester United-Everton
Saat:18.00
NTVSPOR

18 Nisan 2009 Cumartesi

Turkcell Süper Lig'de Mutlu Hafta


Sivasspor uzun süre sonra berabere kaldı.Fenerbahçe 10 maçtır kazanamayan Ankaraspor'a boyun eğdi.Yarın çıkar Aragones"kalan 6 maçımızı kazanmak istiyoruz" der.Beşiktaşta ise işler kolay gibi.Sercansız ve taraftarsız(ki olsa ne yazar) bir Bursapsor ile İnönüde karşılaşacağız.Kazanırsak lideriz.Bu saatten sonra Galatasaray'ın maçı beni ilgilendirmez.

Resime gelince,haftanın mutluluğunu iyi yansıtan resimler arasında.Ha yarın farklı bir resim koyarım o başka.

17 Nisan 2009 Cuma

Sneijder Real'de Başarılı Olacaktır


Bu sözler uçan Hollandalıdan yani Van Basten'den.Vatandaşını bu sezon hakkında yapılan eleştirilere karşı savunmuş.İlk geldiği sene çok iyi bir performans sergilemesine karşın bu sezon isteneni veremeyen Sneijder'in kendini toparlayacağını söyledi.Acaba Sneijder 10 numaranın ağırlığını kaldıramadı mı?,yada öyle bir ağırlık var mı?